Korps: Flevoland, plaats: district Noord 4-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Urker vangt ongevaarlijke slang
URK Maandagavond kreeg de politie een melding dat er een slang in een tuin op de Rotholm was. De politie ging samen met een Urker die wat over slangen weet, een kijkje nemen. Volgens de Urker was het een ongevaarlijke slang en onder grote publieke belangstelling ving hij het dier. Het beestje is meegenomen naar het politiebureau en is inmiddels ondergebracht. Van wie de Japanse rattenslang is, is niet duidelijk.

Aangehouden voor dronkenschap
EMMELOORD Maandagnacht stond er een dronken man op een woning aan de Distelstraat, aldus de melding die de politie kreeg. Daar zagen de agenten inderdaad een man op het dak; deze probeerde de woning binnen te klimmen. De politie vroeg de man eraf te komen en dat deed deze. Hij is aangehouden voor openbaar dronkenschap en orde verstoring. Op het politiebureau is de 29-jarige inwoner van Emmeloord ter ontnuchtering ingesloten. s Ochtends is de verdachte heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding voor beroving
LELYSTAD De politie hield maandagavond een 19-jarige en een 16-jarige Lelystedeling aan op verdenking van een straatroof. Na een melding van een gevallen man, ging de politie naar de Botter. Een 28-jarige Lelystedeling verklaarde gevallen te zijn. De politie vermoedde dat hij alcohol gedronken had. Verder zei hij eerder die avond beroofd te zijn van zijn telefoon en portemonnee. De agenten stelden meteen een onderzoek in en dat leidde tot de aanhouding van de twee Lelystedelingen. Deze zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De 28-jarige is met beenletsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht.