Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 4-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Ongeval
ALMERE Maandagmorgen is op de parkeerplaats bij Markt in Almere Haven een 45-jarige automobiliste tegen een verkeersbord gebotst. Door de klap, boog het verkeersbord om en ging door de ruit van de apotheek. De vrouw verklaarde dat ze onwel was geworden, maar liep door de klap verder geen letsel op. Ze is opgevangen bij de apotheek.

Aanhouding vuurwapenbezit
ALMERE De politie heeft maandagmiddag in het Mandelapark een 38-jarige Almeerder aangehouden voor wapenbezit. Volgens getuigen had de man kort daarvoor in de Dokkumlaan met het wapen gedreigd. De man maakte een verwarde indruk en is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding vals paspoort
ALMERE Maandagmiddag is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij met een vals paspoort bij de belastingdienst een sofi-nummer wilde aanvragen. Een medewerker van de belastingdienst vertrouwde het niet helemaal en schakelde de politie in. De man is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Gordelcontrole levert 60 bekeuringen op
ALMERE De politie heeft maandagmorgen op de Havendreef een controle uitgevoerd op het dragen van een autogordel. In totaal zijn tachtig voertuigen gecontroleerd en zestig bekeuringen uitgeschreven.

Eenzijdig ongeval A6
ALMERE Op de rijksweg A6 richting Lelystad heeft zich maandagmiddag een ongeval voorgedaan. Een 23-jarige automobilist uit Almere zag te laat dat de autos voor haar afremden en kon niet meer op tijd tot stilstand komen. Ze probeerde uit te wijken maar verloor daarbij de macht over het stuur. Omdat de Almeerse aangaf dat ze last van haar nek had, knipte de brandweer het dak van de auto zodat ambulancepersoneel haar rechtstandig uit het voertuig kon halen. Ze is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto is afgevoerd.

Ravage op Lotusbloemweg
ALMERE Een nog onbekende automobilist heeft maandagavond een ravage aangericht op de Lotusbloemweg. Getuigen zagen dat de automobilist twee lantaarnpalen raakte, stopte, reed achteruit een grasveldje op en botste daar tegen een boom. Daarna reed de automobilist tegen een geparkeerde auto, reed vervolgens een andere parkeerplaats op en botste nogmaals tegen een geparkeerde auto die weer doorschoof op een andere auto. De automobilist ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.