Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 juni 2002


Olielozing in de Ringvaart Lisse
Het milieuhandhavingsteam van de Politie Hollands Midden maakt proces verbaal op tegen een 42-jarige schipper van een vrachtschip uit Lisserbroek. De schipper wordt ervan verdacht op vrijdag 24 mei in de middag olie te hebben geloosd in de Ringvaart. De politie trof bij de scheepswerf over een oppervlakte van ongeveer 200 m2 een dicht aangesloten drijflaag olie aan die de haven was ingewaaid.

Vernielingen/baldadigheid Zoeterwoude-Dorp
Een aantal bewoners uit de burgemeesterswijk, de vogelwijk en het oude dorp heeft afgelopen maandag 3 juni aangifte gedaan van vernieling c.q. baldadigheid aan onder andere tuinen en auto's in de nacht van zaterdag 1 juni op zondag 2 juni. Aan de Korte Miening werden vernielingen gepleegd aan tuinen en een auto. Uit de tuinen werden onder andere plantjes uit de grond getrokken, bloembakken weggenomen en verplaatst. Van de auto werd de buitenspiegel losgeslagen. Aan de Burgemeester Wapstraat werden van een aantal fietsen de banden lek gestoken. Bij een tuin aan de Jan van Banningstraat werden eveneens planten uit de tuin getrokken en plantenbakken leeggegooid. Aan de Ambachtsherenweg werd een tuinhek vernield, een betonnen eend op de motorkap van een auto gegooid en van fietsen heeft men de banden leeg laten lopen.Twee geparkeerde auto's aan de Burgemeester van Outerenstraat werden bekrast. De politie is op naar getuigen. Zij kunnen van 09.00 13.00 uur contact opnemen met de politie op telefoonnummer 071 5814250.

Ongeval Bodegraven
Op de Dammekant ontstond op maandag 3 juni rond 10.05 uur een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Een 34-jarige automobilist uit Dordrecht wilde een aanrijding voorkomen met een voor hem remmende 50-jarige automobilist uit Dordrecht. Hij remde en week naar links uit. Daarbij kwam hij op de weghelft voor tegenliggers. Op dat moment naderde een 32-jarige automobilist uit Zoetermeer. Een aanrijding volgde. De auto van de man uit Zoetermeer sloeg daarbij over de kop. De Zoetermeerder is met rugklachten overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Irritatie in het verkeer leidt tot ongeval Krimpen aan den Lek
Een 32-jarige man uit Ridderkerk is op maandag 3 juni rond 16.15 uur met zijn fiets tegen een muurtje aan de Middelland gereden. Bij de val liep hij onbekend letsel op. Hij werd overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis in Capelle aan den Ijssel. Het ongeval gebeurde nadat op de weg irritatie ontstond tussen het slachtoffer en een 63-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek over het weggedrag van het slachtoffer en zijn vader. Beiden reden op de fiets naast elkaar waardoor volgens de automobilist het verkeer onnodig werd opgehouden. Naast claxonneren ontstond er ook een woordenwisseling. Toen de automobilist gepasseerd was zag hij in zijn spiegel het slachtoffer op de grond liggen. Vermoedelijk was deze afgeleid en tegen het muurtje op gebotst.

Aanrijding en onder invloed rijden Nieuwerbrug
De politie hield op maandag 3 juni rond 16.50 uur op de Rijksweg A12 een 65-jarige automobilist uit Bodegraven aan. De man had een lichte aanrijding veroorzaakt met een 42-jarige automobilist na een inhaalmanoeuvre Agenten contstateerden bij de Bodegravenaar alcoholgebruik. Aan het politiebureau werd van de man een bloedproef afgenomen. De politie vorderde het rijbewijs van hem in.

Inbraak in woning Gouda
Op klaarlichte dag van maandag 3 juni werd er ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg. Er werd door een keukenraam geklommen. Uit de woning is een televisie, een videorecorder, een playstation, een dvd-speler, een scanner, een mobiele telefoon en is geld gestolen.

Inbraak in woningen Boskoop
Op klaarlichte dag van maandag 3 juni werd er ingebroken in twee flatwoningen aan de Wilhelminalaan. In beide gevallen werd een ruitje van een deur ingeslagen en de deur geopend. Vooralsnog is er niets uit de woningen gestolen.

Man berooft van zijn geld Zevenhuizen
Een 38-jarige man uit Bonn is op maandag 3 juni rond 22.50 uur op een parkeerplaats aan de Strandweg door drie mannen beroofd van zijn geld. Eén van de mannen bedreigde de Duitser met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het slachtoffer had in Rotterdam kennis gemaakt met de mannen en was bij hen in een auto gestapt. Op het parkeerterrein vond vervolgens de beroving plaats. Na de beroving werd hij uit de auto gezet en reden de drie weg. De politie is een onderzoek gestart in deze zaak.

Auto belandt op kant Boskoop
Een 21-jarige vrouw uit Boskoop belandde op dinsdag 4 juni rond 01.50 uur op de Goudse Rijweg met haar auto op de kant. Doordat de vrouw onder het rijden haar veiligheidsgordel wilde vastmaken raakte zij de controle over haar auto kwijt. Zij reed tegen een verkeersbord en kwam in de berm tegen betonblokken terecht. Door de klap belandde de auto op de zijkant. De vrouw bleef ongedeerd.