Amsterdam, 4 juni 2002

Monsterboard.nl maakt stap in de juridische wereld

Persoonlijk advies en vacatures voor een carrière binnen de juridische sector

Vanaf vandaag kunnen mensen die een baan zoeken in de juridische sector terecht op de Legal Zone op Monsterboard.nl. Op deze Legal Zone is naast vacatures, een overzicht van recente artikelen op het juridische vlak te vinden. Ook kunnen bezoekers via een interactief forum gratis een persoonlijk advies krijgen over een carrière in de juridische wereld. Monsterboard.nl wil met de Legal Zone, die te vinden is op http://legal.monsterboard.nl, een extra service bieden voor zowel reeds werkende als toekomstige juristen en hun een goed inzicht verschaffen in de loopbaanmogelijkheden binnen de juridische sector.

De vraag naar arbeidskrachten vanuit de juridische wereld neemt toe. Deze trend is een reden geweest voor Monsterboard.nl om een community te lanceren speciaal gericht op de juridische sector. Monsterboard.nl wil, als Carrière Management Site, al haar bezoekers zo goed en specifiek mogelijk hulp bieden. Met de Legal Zone kunnen de juridische bezoekers meteen zeer gericht de juridische loopbaanmogelijkheden bekijken en zichzelf op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de juridische sector.

Momenteel kunnen (aanstaande) juristen op de Legal Zone reageren op ca. 200 vacatures in de juridische sector. De vacatures die via de Legal Zone worden aangeboden, lopen uiteen van advocaat tot gerechtssecretaris en van juridisch adviseur tot senior bankjurist. De bezoeker vindt er naast vacatures ook informatie over zijn beroep in de vorm van artikelen, actueel nieuws en interviews met (potentiële) collega's in de juridische sector. De Legal Zone is te vinden op http://legal.monsterboard.nl en is bedoeld voor zowel reeds werkende als toekomstige juristen.

Interactief forum voor persoonlijk advies
Op de Legal Zone is een speciaal forum ingericht die iedere bezoeker gratis een persoonlijk advies biedt over hun carrière binnen de juridische wereld. De legal career expert Mr. drs. Dirk Klees van TMP Legal Flexforce leidt het forum. Zijn visie op juristen: "Het stereotype beeld van een goed jurist is iemand die risico's, onvolkomenheden en beperkingen ziet en verwacht dat het fout kan gaan. Het grote gevaar is dat een jurist op dezelfde manier met zijn loopbaan en ontwikkeling omgaat. Daarvoor zijn echter tegenovergestelde kwaliteiten belangrijk. Dat spanningsveld is een prachtig werkterrein! Monsterboard.nl biedt met het forum op de Legal Zone dan ook een goed hulpmiddel bij de ontwikkeling van juridische carrières."

Segmenten in de arbeidsmarkt
Monsterboard.nl onderscheidt binnen de arbeidsmarkt diverse segmenten. Voor deze segmenten ontwikkelt Monsterboard.nl op haar website specifieke zones. Naast de vandaag gelanceerde Legal Zone zijn er inmiddels zones voor:

§ de financiële sector (http://finance.monsterboard.nl), § de gezondheidszorg (http://healthcare.monsterboard.nl), § de internetwereld (http://dotcom.monsterboard.nl), en voor § de human resource professionals (http://hr.monsterboard.nl).

Rob Brouwer, managing director van Monsterboard.nl: "Monsterboard.nl streeft ernaar om iedere bezoeker de juiste instrumenten te bieden die nodig zijn voor het effectief managen van zijn carrière. Door het brede aanbod aan vacatures is Monsterboard.nl er werkelijk voor iedereen met een loopbaan, ongeacht branche, functie of leeftijd. Met de verschillende zones speelt Monsterboard.nl in op de behoefte naar carrière informatie toegespitst op specifieke branches, zonder dat de gebruiker daarvoor verschillende sites hoeft te bezoeken. Door middel van deze speciale zones kan een bezoeker direct richting geven aan de ontwikkeling van zijn carrière en online advies vragen aan onze experts."


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (