Amsterdamse Wireless Service Provider benoemt ook Raad van Commissarissen Jan van de Kraats nieuwe CEO bij UniXS Solutions

Amsterdam, 4 juni 2002 - Jan van de Kraats (49) is benoemd tot Chief Executive Officer van mobiele application service provider UniXS. Jan van de Kraats volgt Guus Jansen op, die als aandeelhouder en als extern adviseur aan het bedrijf verbonden blijft. Tegelijkertijd heeft UniXS het managementteam versterkt door de instelling van een Raad van Commissarissen. Michel van Overbeek en Vikram Pant zijn benoemd tot commissarissen. Het Amsterdamse UniXS levert een portfolio aan mobiele data oplossingen voor de zich snel ontwikkelende GPRS markt.

Van de Kraats: "Mijn belangrijkste uitdaging als CEO van dit bedrijf is het verder uitbouwen van de uitstekende positie die UniXS inmiddels verworven heeft. De markt voor zakelijke toepassingen die gebruik maken van GPRS technologie is nu snel aan het groeien. UniXS heeft een state-of-the-art infrastructuur, de juiste partnerships en een uitstekend team van deskundige professionals."

Jan van de Kraats kan bogen op vele jaren internationale management ervaring. Als General Counsel was hij onderdeel van het team dat de Europese vestiging van Oracle Corporation heeft opgezet. Daarna was hij verantwoordelijk voor de regio Middle East & East Africa van Oracle. Van de Kraats stond vervolgens aan het hoofd van de EMEA organisatie van Texas Microsystems. Vanaf 1994 vervulde hij senior management posities bij Unisource en KPN International.

Michel van Overbeek verwierf internationale management ervaring bij Royal Wessanen NV, Royal Numico NV en Gilde Investment Fund. Vikram Pant is Vice President en Senior Investment Manager bij ABN AMRO Capital (Media and Telecom). Beiden treden toe tot de Raad van Commissarissen van UniXS.

Oprichter Guus Jansen verlaat het bedrijf op het moment dat het klaar is om ten volle te profiteren van de opkomende markt voor mobiele data oplossingen. "UniXS heeft een solide positie verworven in de segmenten finance, health care en field services. Ik ben ervan overtuigd dat de onderneming onder nieuw management verder zal expanderen op deze terreinen en in nieuwe segmenten. Doordat ik de kans kreeg om het management van dit bedrijf over te dragen aan Jan van de Kraats, kan ik mij nu richten op het ontwikkelen van nieuwe initiatieven in de ICT markt."

EINDE PERSBERICHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Over UniXS Solutions N.V.

UniXS (spreek uit: Uni Access) werd opgericht in juni 2000. Het bedrijf heeft inmiddels een vooraanstaande positie verworven in de markt van mobiel internet in Nederland. UniXS is een zogeheten mobiele Application Service Provider (ASP). De onderneming beheert een computerplatform voor mobiel internet dat fungeert als schakel tussen bedrijven en mobiele telecom operators. Met behulp van de programmatuur die draait op het UniXS platform kunnen bedrijven hun medewerkers en klanten mobiel toegang geven tot informatie. Dit gebeurt onder de naam van de opdrachtgever zelf en wordt geïntegreerd met diens bestaande IT-bedrijfsinfrastructuur. Het uitwisselen en synchroniseren van informatie kan via het UniXS platform vanaf elke locatie, en met zowel mobiele apparatuur als met PC's en laptops.

Meer informatie over UniXS Solutions is beschikbaar op de website: www.unixs.com

UniXS Solutions NV

Jan van de Kraats Telefoon 020 - 6446656 Telefax 020 - 6447500 Email jan.vandekraats@unixs.com Web www.unixs.com

Ingezonden persbericht