Ingezonden persbericht

Bijzondere objecten van beroemde sterren
op eBay.nl

Amsterdamse zaak Famous opent winkel op de grootste online handelsplaats van Nederland

Amsterdam, 4 juni 2002 - Een door Yoko Ono gedragen en gesigneerd paar schoenen, een door Michael Jackson geschreven briefje, of een deel van een brief van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Vanaf vandaag is het allemaal te vinden in de online winkel van de Amsterdamse zaak Famous op de online handelsplaats eBay.nl.

Famous gaat iedere week 20 objecten aanbieden op eBay.nl in de rubrieken Sport, Film, Muziek en Verzamelen. Sommige objecten hebben een startprijs van één euro, zonder minimumverkoopprijs. De uiteindelijke verkoopprijs bepalen de bieders zelf: De fans hebben het voor het zeggen.

Famous gebruikt de mogelijkheid om haar produkten bij eBay in een online-winkel aan te bieden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een eigen etalage op het internet oprichten en daarmee miljoenen potentiële kopers bereiken. Via de zoekmachine of de handige winkelgids vinden kopers direct wat ze zoeken. Dit kunnen naast veilingobjecten, ook objecten met een vaste prijs zijn.

"Door het openen van een on-line winkel op eBay.nl vergroot ik mijn potentiële afzetmarkt enorm. eBay is als grootste online handelsplaats een begrip. Duizenden bezoekers zijn er dagelijks actief, op zoek naar dat ene object of product dat ze graag willen bemachtigen. Naast een groter bereik, komt het de naamsbekendheid van mijn zaak Famous ook ten goede.", aldus Michou Daniëls, eigenaresse van Famous.

Hieronder volgt een overzicht van de objecten die vanaf aanstaande maandag in de Famous Winkel op eBay.nl zullen worden aangeboden:

SportZone
Signed Basketball of Dennis Rodman
Signed Sneakers of Shaquil O'neal (size 56!)
Shirt of the Brazilian soccer team signed by Pele & Ronaldo Signed jumbo size tennis ball of Anna Kournikova
Boxing glove signed by Mohammed Ali & Joe Frazier

Movies
Signed Will Smith Sneakers (Nike Air)
Original Filmcells (3 parts long) from the movie E.T. All cast signed 1977 Record Album of the First Star Wars movie "A new Hope" Signed picture of Jim Carrey (Movie: man on the Moon) Used cheque by Joan Collins framed with Picture handwritten cheque (westminister bank
limeted) of 28 pounds. Used on 7 augustus 1962. size 35 x 66 cm

Music
Signed and Worn shoes of Yoko Ono (size 36)
Signed Microphone of Puff Daddy
Signed Hat of Michael Jackson, auctioned for Unicef with special vitrine box Note written by Michael Jackson
Signed Picture of Bee-Gees (signed by all members) Rolling stone record designed and signed by Andy Warhol 24 kt Gold Record of Kiss

CollectablesZone
Official Letter of Richard Nixon (January 19, 1961) Piece of original letter of first USA president George Washington Piece of sweater signed By Andy Warhol 3 times
Signed picture of Victor Vaserely framed together with Swatch special edition Victor Vaserely. Size frame 68 x 32 cm.
Signed Picture of Tatum O'neal

Over eBay®
Met meer dan 46 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht.
eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.