Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

iAnywhere Solutions dicht traditionele bres in applicatiebeheer

Maarssen, juni 2002 - De Sybase-dochter iAnywhere Solutions introduceert Manage Anywhere Studio. Het betreft een oplossing voor het centraal beheren en het distribueren van bedrijfsapplicaties naar PC's, notebooks, palmtops en andere mobiele apparatuur. Manage Anywhere Studio is ontwikkeld als opvolger van iAnywhere Mobile Manager. Bij de ontwikkeling is aanzienlijke aandacht gegeven aan beveiligingsaspecten, performance en ondersteuning van de meest uiteenlopende mobiele apparatuur.

Medewerkers zijn steeds vaker actief vanaf PC's thuis, vanuit andere vestigingen, of onderweg met de meest uiteenlopende mobiele, vaak draadloze apparatuur. Ze bevinden zich met hun systemen dan veelal buiten de firewall en buiten de invloedssfeer van systeemmanagers. Dergelijke externe apparatuur vormt een ideaal instrument om een bres te slaan in de beveiligingsvoorzieningen van netwerken. Gebruikers nemen het bovendien niet altijd even nauw met het configureren van hun systeem, het installeren van - voor de organisatie - ongewenste software of het updaten van toepassingen en beveiligingssoftware naar de nieuwste versie. Zo kunnen de 'good practices' die een organisatie op dit gebied voorschrijft, danig in het nauw komen.

Manage Anywhere Studio stelt IT-managers in staat de richtlijnen op het gebied van applicatiemanagement, beveiliging en systeembeheer te waarborgen tot in de uiteinden van hun netwerken, dus tot op het niveau van externe PC's, notebooks, laptops en PDA's.

Krachtig beveiligingsmanagement
Manage Anywhere Studio omvat uitgebreide faciliteiten voor het verrichten van beveiligingsaudits op systemen. Daarmee kunnen beheerders precies volgen welke wijzigingen op een systeem worden aangebracht; en door wie dat wordt gedaan. Zo kan iedere gebruiker gericht op zijn of haar verantwoordelijkheden worden gewezen en daarop worden gecontroleerd.

Met de zogenoemde 'zelfhelende' technologie van Manage Anywhere Studio kunnen systeembeheerders bepaalde softwareconfiguraties ? zoals de beveiligingsinstellingen van de webbrowser ? op clients afdwingen. Ook kunnen virusdefinities, updates van het besturingssysteem en andere voor de beveiliging en het beheer kritische files bij voorrang ? maar onopgemerkt voor de gebruiker ? naar de client worden verzonden.

In Manage Anywhere Studio kunnen beleidsregels worden gedefinieerd op basis waarvan aan individuele IT-medewerkers of aan IT-functiegroepen een eigen toegangsniveau wordt toegekend. Dat leidt tot inzichtelijke en flexibel aanpasbare autorisaties voor het gehele beheersysteem.

Verbeterde prestaties en schaalbaarheid
Met geïntegreerde 'intelligente' technologie bestuurt Manage Anywhere Studio de toewijzing van bandbreedte op basis van drukte en prioriteitsstellingen. Dat leidt tot optimale netwerkbelasting, met de waarborg dat kritische informatie altijd kan worden verzonden. Naast geoptimaliseerde prestaties voor de transmissie van omvangrijke files beschikt Manage Anywhere Studio ook over geavanceerde compressie-algoritmes waarmee het beheer van clients zeer efficiënt geschiedt, inclusief het op afstand stellen van diagnoses en oplossen van eventuele problemen. Daarbij worden alle toonaangevende besturingssystemen ondersteund, inclusief Windows XP.

Uitgebreide support van mobiele apparatuur
In Manage Anywhere Studio is standaard het RIM BlackBerry apparatuurbeheersysteem geïntegreerd, inclusief voorraadbeheer voor hard- en software. Daarnaast is Manage Anywhere Studio uitgerust met krachtige beheerinstrumenten voor mobiele apparatuur ? zoals PDA's onder Windows CE of Palm OS ? die daartoe desgwenst in duidelijk te onderscheiden groepen kunnen worden ingedeeld.

iAnywhere Solutions
iAnywhere Solutions - een dochteronderneming van Sybase - is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor draadloze en mobiele oplossingen voor m-business die bedrijfsinformatie op iedere plaats en op ieder moment toegankelijk maken. Deze toepassingen zijn bij circa 10.000 klanten actief op meer dan zes miljoen - vaste en mobiele - werkplekken. Door de 'hosting'-faciliteiten en Professional Services is iAnywhere Solutions een 'one-stop-shop' voor zowel het ontwikkelen als het exploiteren van m-business applicaties.