IQ CORPORATION

Opening nieuw pand Bioclear en IQ Corporation


-Gezamenlijk persbericht IQ Corporation en Bioclear.-

-UITNODIGING AAN DE PERS-

Opening nieuw pand Bioclear en IQ Corporation - Groeiers in de life science sector

Dinsdag 4 juni vindt vanaf 15.30 uur de feestelijke opening plaats van het nieuwe pand van Bioclear en IQ Corporation in Groningen. De twee bedrijven zijn groeiers in de Nederlandse life science sector en hebben inmiddels een stevige positie verworven in de internationale markt met producten en diensten. Gedeputeerde van de provincie Groningen Joop Boertjens en prof. Bernard Witholt (ETH Zurich) zullen ingaan op de toekomst, ontwikkeling en maatschappelijke implicaties van de biotechnologie en op de betekenis hiervan voor Noord-Nederland.

Bioclear en IQ Corporation zijn twee bedrijven in Groningen op het gebied van de biotechnologie die door de groei in de afgelopen jaren genoodzaakt waren te verhuizen van het Zernike Science Park naar een goed bereikbare locatie aan de A7, aan de rand van de stad Groningen. Begin dit jaar zijn de bedrijven verhuisd en vandaag vindt de officiële opening van het pand plaats.

Het pand gelegen aan Rozenburglaan 13 (op het bedrijvenpark Kranenburg langs de A7) heeft een totaal vloeroppervlak van 2.500 m2. Binnen het gebouw zijn laboratoria, cleanrooms, klimaatkamers en kantoren aanwezig.
Voor beide bedrijven is de verhuizing een volgende stap in hun groei.

Deze nieuwe locatie heeft een sterke uitstraling en is bovendien goed bereikbaar wat van belang is voor ons bedrijf dat in heel Nederland actief is zegt directeur Sytze Keuning van Bioclear.

Voor ons betekent de nieuwe locatie dat we laboratoria voor ontwikkeling en productie goed kunnen scheiden en voldoende ruimte hebben voor de opslag van onze producten. Vanuit dit punt zijn we tevens beter bereikbaar en dat is van belang omdat we inmiddels producten verkopen in 47 landen. We hebben voldoende mogelijkheden om verder te groeien in de komende jaren aldus Roland Lageveen van IQ Corporation.

Bioclear en IQ Corporation zijn ruim 10 jaar geleden ontstaan vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het Academische Ziekenhuis Groningen. Het zaaikapitaalfonds gelieerd aan het Science Park nam vroegtijdig deel en maakte de opzet van beide bedrijven mede mogelijk. In de afgelopen jaren waren beide bedrijven gehuisvest in een biotechnologie incubator op het Zernike Science Park, een pand wat inmiddels te klein was geworden voor de expansie van de ondernemingen.

Bioclear (25 medewerkers) is landelijk actief op het gebied van milieu- en duurzame technologie. Belangrijk speerpunt zijn oplossingen op basis van biotechnologie (o.a. biologische bodemsanering en verduurzaming van industriële processen met behulp van biotechnologie).

IQ Corporation (28 medewerkers) is internationaal actief op het gebied van medische en farmaceutische biotechnologie. IQ Corporation richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve producten voor diagnostiek en therapie, welke wereldwijd worden verkocht en wil zo een bijdrage leveren aan de volksgezondheid. Het bedrijf heeft twee strategische business units. IQ Products is verantwoordelijke voor ontwikkeling en verkoop van diagnostische producten voor virusinfecties, bloedafwijkingen en bacteriële besmettingen (o.m. Legionella in water). Onder de naam IQ Therapeutics worden therapeutische antistoffen ontwikkeld voor immuunmodulatie in samenwerking met de Sanquin Bloedbank Noord-Oost. De daarvoor ontwikkelde technologie is gepatenteerd.

bijlage programma