Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-06-2002 Persberichten District Maastricht (Rkey 11:41 uur) Dinsdag 04 juni 2002

Maastricht; onder invloed

Bij controle afgelopen maandagnamiddag op de Via Regia in Maastricht van een 36-jarige automobilist uit Hasselt (B) bleek dat de Belg onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (2,3 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Afgelopen maandagavond vond op de kruising Luikerweg/Glacisweg in Maastricht een aanrijding plaats. Een 27-jarige automobilist uit Luik (B) botste (slechts lichte materiele schade) met zijn auto tegen een andere auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Maastricht. Bij het vervolgens met zijn auto achteruit het trottoir oprijden, botste de Belg nog eens tegen een regenpijp van een perceel aan de Luikerweg. Bleek dat de Belg onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim
1,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Een 23-jarige automobilist uit Maastricht is afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Mergelweg in Maastricht met zijn auto van de weg geraakt en in een greppel beland. Omdat de man zich niet goed voelde werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Onderzoek wees op dat moment niet meteen iets ernstigs uit doch hij werd voor alle zekerheid ter observatie opgenomen. Omdat de politie aanwijzingen had dat mogelijk alcoholgebruik in het spel is, werd van de automobilist een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; verkeerscontrole

De politie heeft afgelopen maandagavond (18.30 tot 23.00 uur) op de Scharnerweg in Maastricht, samen met de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole gehouden. Totaal werden 50 automobilisten, twee motorbestuurders en 13 bromfietsbestuurders gecontroleerd. Totaal werden 58 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden ondermeer van het niet dragen van de autogordel, te hoge constructiesnelheid van bromfietsen, het rijden zonder helm door bromfietsbestuurders, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig) papieren tot het rijden door het rode verkeerslicht.

Maastricht; vermiste Matthijs SMIT terecht

De sedert 20 mei jl. vermiste en autistische Matthijs Smit (19) uit Maastricht is terecht. Hij is een paar dagen geleden in het buitenland aangetroffen en arriveert vandaag, dinsdag 4 juni 2002 in Nederland alwaar hij met zijn familie wordt herenigd.

Valkenburg; medicijnen verloren

Gisteren werd bij de politie gemeld dat een vrouw afgelopen zondag in de Grotestraat in Valkenburg, in ieder geval in het centrum, medicijnen had verloren. Daarbij gaat het om een potje met (witte/ronde) tabletten cyclobarbital 200 mg. Die kunnen bij onbevoegd gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid.