Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-06-2002 Persberichten Districten Kerkrade&Heerlen (RKey 11:44 uur) Dinsdag 04 juni 2002

Heerlen; snelheidscontroles

De politie heeft afgelopen maandag op diverse locaties in Heerlen (Heesbergstraat, Caumerweg, Kerkraderweg en op de Welterlaan) radarsnelheidscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 1.126 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 104 voertuigbestuurders de terplaatse maximumsnelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km p/u.

Heerlen; winkeldiefstal

Personeel van een winkelbedrijf aan het Homerusplein in Heerlen betrapte afgelopen maandagnamiddag een 37-jarige vrouw uit Valkenburg bij diefstal van vleeswaren en shampoos ter waarde van totaal ruim 22 Euro. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De verdachte heeft de winkeldiefstal bij de politie bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Heerlen/Hoensbroek; zakkenrollerij

Een 52-jarige vrouw uit Wittem ontdekte afgelopen maandagmiddag dat onbekenden in een winkel aan de Dautzenbergstraat haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer 15 Euro.

Een 21-jarige man uit Hoensbroek ontdekte maandagmiddag bij het afrekenen in een winkel aan de Koestraat in Hoensbroek dat onbekenden zijn beurs uit de broekzak hadden gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van circa 70 Euro. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Kerkrade; autobrand

Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 03.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Elbereveldstraat in Kerkrade. Bleek dat door nog onbekende oorzaak een aldaar geparkeerde auto in brand was geraakt. Daarbij sloegen de vlammen op een gegeven moment ook over op een andere ernaast geparkeerde auto. Beide autos brandden nagenoeg geheel uit. De politie stelt een onderzoek in.

Landgraaf; motorrijder breekt sleutelbeen

Afgelopen maandagavond omstreeks 19.00 uur kwam op de Edisonstraat in Landgraaf een 34-jarige bestuurder van een motor uit Landgraaf door nog onbekende oorzaak met zijn motor ten val. Daarbij raakte de motorbestuurder gewond en werd met een gebroken sleutelbeen naar het Atriumziekenhuis in Heerlen overgebracht.