CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Staking bij geldtransporteur Brink's dreigt

CNV Beroepsgoederenvervoer stelt geldrijder Brink's ultimatum

Maandag aanstaande is een algehele staking bij Brink's niet onmogelijk. Vanwege een diepgaand conflict over een nieuwe cao voor de circa 800 medewerkers bij deze waardetransporteur heeft CNV Beroepsgoederenvervoer vandaag een ultimatum gesteld.

Het cao-conflict houdt direct verband met het borgen van de pensioenrechten van de Brink's-medewerkers. De bond wil dat de medewerkers worden ondergebracht in het bedrijfstakpensioenfonds (BPF) terwijl Brink's vasthoudt aan de huidige regeling met het Pensioenstichting Security (PSS).
Omdat Brink's na het spaak lopen van de cao-onderhandelingen gaandeweg de voorwaarden steeds meer in eigen voordeel ging uitleggen, waarbij zelfs eerder gemaakte afspraken geheel werden teruggedraaid, is voor CNV Beroepsgoederenvervoer de maat vol.

De omvang van de actie maandag is momenteel nog niet duidelijk. Wel wil de bond rekening houden met het bijzondere karakter van de werkzaamheden bij Brink's. Ook om die reden wordt pas na het weekeinde actie gevoerd, waarbij weekendomzetten van bedrijven en instellingen eerst nog veilig mogen worden afgevoerd. 'Daarna gaat de boel toch echt op slot', stelt vakgroepbestuurder Hans Pasman.

Meer inlichtingen:
Hans Pasman (vakgroepbestuurder): 030 - 6 348 348 / 06 - 51 60 20 08 Wouter de Jong (persvoorlichter): 030 - 6 348 243 / 06 - 53 19 22 66

Houten, 4 juni 2002


04 jun 02 14:03