Korps: Friesland, plaats: Friesland 4-06-2002
Politieberichten 4 juni 2002 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Grou: diefstal aanhangwagen
In de nacht van maandag op dinsdag is een aanhangwagen weggenomen op de Koningin Julianastraat. Het betreft een zelfbouw aanhangwagen met een groen dekzeil. De aanhangwagen stond voor de woning. Wagen zaten bollen onbewerkte wol. Aangifte is gedaan door een 58-jarige inwoonster van Heerenveen.

Sint Annaparochie: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 09.00 uur werd een 75-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie aangehouden voor winkeldiefstal. De diefstal had hij gepleegd in een supermarkt aan de Dordtse Straat. Hij stal levensmiddelen ten bedrage van ongeveer 27 Euro. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Sint Annaparochie.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 08.05 uur vond een aanrijding plaats op de kruising President Kennedylaan en de Rembrandtlaan. Een 37-jarige automobiliste uit Heerenveen reed over de President Kennedylaan en gaf geen voorrang aan een 13-jarige fietsster uit Rottum. De fietster werd frontaal aangereden en belandde op de motorkap en kwam aan de andere kant van de auto terecht op het wegdek. Per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis Heerenveen met een gebroken neus en een hersenschudding.

Drachten: inbraak in woning
Op dinsdag tussen 00.00 uur en 09.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Uthof. Gepoogd via een schuifpui aan de achterzijde woning is men binnen te komen, hetgeen niet gelukte. Wel via verbreking van een bovenlichtraampje. Weggenomen een portemonnee met wat geld en bescheiden. Aangifte is gedaan door een 54-jarige inwoner van Drachten.

Grouw: inbraak in een winkel.
Op dinsdag tussen 00.30 uur en 07.30 uur is er ingebroken in een drogisterijwinkel aan de Hoofdstraat.Aan de achterzijde van het pand werden open deuren aangetroffen. Via de buurman is men achetr de drogisterij gekomen en via het dakterrasdeur is men binnen gekomen. Men heeft de deur geforceerd. In de parfumerieafdeling, achter in de winkel, zijn alle schappen leeg gehaald. Ook zijn de dader(s) boven geweest. Daar zijn ook een aantal dozen met parfumerieartikelen weggenomen. Nog is bekend hoeveel artikelen zijn weggenomen en wat het schadebedrag is. Aangifte is gedaan door een 58-jarige inwoner van Grou.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272