Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

5 juni 2002

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO

Vrijstelling artikel 15 WRO

Openstelling brengstation

Bouwen en wonen

Vaccinatiecampagne meningokokken C
Extra oproep

Landelijk onderzoek wonen

Standplaats Chemokar

Wegwerkzaamheden Wedde (Lageweg en Hoofdweg)

VRIJSTELLING ARTIKEL 19, LID 3 WRO

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in artikel 19a, lid 4 Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Op 15 maart 2002 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde een aanvraag voor een bouwvergunning voor het oprichten van een vrijstaande garage aan de Beukenlaan 10 te Bellingwolde. Het oprichten van een vrijstaande garage is in strijd met het vigerende bestemmingsplan.

Het college is voornemens vrijstelling te verlenen van bovenstaand bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening. De aanvraag om bouwvergunning ligt vanaf 6 juni 2002 tot en met 3 juli 2002 ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt tot 4 juli 2002 uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.

VRIJSTELLING ARTIKEL 15 WRO

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn vrijstelling te verlenen.

Op 28 maart 2002 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde een aanvraag voor een bouwvergunning voor het oprichten van een vrijstaande hobbyruimte aan de Meerlaan 3 te Bellingwolde. Dit bouwplan ligt in het bestemmingsplan bijgebouwenregeling bij woningen der gemeente Bellingwedde 1984. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling te verlenen op grond van artikel 3, lid 2, sub 2 van de voorschriften van dit bestemmingsplan.

De aanvraag om bouwvergunning ligt vanaf 6 juni 2002 tot en met 3 juli 2002 ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt tot 4 juli 2002 uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.


OPENSTELLING BRENGSTATION

Vanaf april t/m juli zal het brengstation voor afvalstoffen, gevestigd aan de industrieweg 7 te Vriescheloo, naast de normale openingstijden op werkdagen, ook op de derde zaterdag van de maand als proef geopend zijn. Het betreft de volgende zaterdagen: 15 Juni en 20 Juli 2002. Openingstijden 09.00-13.00 uur. In verband met de verwerking kan na 13.00 uur niemand meer tot het terrein worden toegelaten. In afwijking van het weektarief dient voor het storten op de zaterdag ¤ 15,-- per m3 gestort afval te worden betaald. Aangezien het hier gaat om een proef openstelling, zal er door de gemeente een evaluatie worden gehouden. Afhankelijk hiervan zal later worden bekendgemaakt of de openstelling op zaterdag zal worden voortgezet.

BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 17 mei 2002 en 31 mei 2002 de volgende bouw-, sloopaanvragen, meldingen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Bellingwolde, Hoofdweg achter 132a en 134, voor het oprichten van vier woningen.

* Bellingwolde, 1e Bovenstreeklaan 4, voor het vergroten van een woning.

* Bellingwolde, Rhederweg 192, voor het oprichten van een hobby-opslagruimte.

* Bellingwolde, Sportweg 84, voor het veranderen van een garage.
* Blijham, Lutjeloosterweg 6, voor het oprichten van een tuinhuisje.
* Blijham, Oosterstraat 15a, voor het oprichten van een tuinhuisje.
* Klein Ulsda, Ulsderweg 24, voor het oprichten vaneen garage/berging.

* Veelerveen, Veelerveensterweg 40, voor het gedeeltelijk veranderen van een woning.

* Wedde, Hoofdweg 16, voor het gedeeltelijk vernieuwen van een woning.

* Wedde, Borgesiusweg 2, voor het veranderen van een schuur.
Melding bouw/sloopvoornemen:

* Bellingwolde, Gronddiep 11, voor het oprichten van een tuinhuisje.
* Blijham, speeltuin nabij Eikenlaan, voor het slopen van een berging.

* Veelerveen, Verbindingsweg 19, voor het slopen van een asbestplafond.

Aanvragen sloopvergunningen:

* Bellingwolde, Rhederweg 192, voor het slopen van en hobby-opslagruimte.

De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

op 22-05-2002:

* Bellingwolde, Tweekarspelenweg 11, voor het oprichten van een stroloods.

* Bellingwolde, Gronddiep 34, voor het oprichten van een tuinhuisje.
* Blijham, Raadhuisstraat 78, voor het slopen van een asbest schutting.

* Blijham, Hoofdweg 171, voor het oprichten van een dakkapel.
* Vriescheloo, Wedderweg 53, voor het slopen van een schuur.
* Wedde, Hoofdweg 86a, voor het vergroten van een woning.
* Wedde, Hoornderweg 19 B, voor het oprichten van een mini-zwembad.
op 30-05-2002:

* Bellingwolde, Oudelaan 5, voor het slopen van een carport.
* Wedde, Hoofdweg 21, voor het slopen van een asbestpijp.
op 31-05-2002:

* Bellingwolde, Hoofdweg 301 en 301a, voor het oprichten van twee woningen.

* Bellingwolde, Gronddiep 37, voor het veranderen van een garage.
* Bellingwolde, Beukenlaan 11, voor het oprichten van een berging.
* Bellingwolde, Hoofdweg 25, voor het vergroten van een woning.
* Oudeschans, Ulsderweg 7, voor het oprichten van een garage.
* Vriescheloo, Zuidwending 1, voor het wijzigen van een stal/berging en zwembad in een ontspannings-/werkplaats-/bergruimte en zwembad.
* Vriescheloo, Dorpsstraat 34a, voor het vergroten van een bijgebouw.

* Wedde, Weverslaan 9, voor het gedeeltelijk vernieuwen van een woning.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) wordt verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

naar boven

VACCINATIECAMPAGNE MENINGOKOKKEN C
EXTRA OPROEP

Ongetwijfeld zult u weten dat in de periode van 3 juni tot en met 19 juni 2002 in onze provincie ruim 61 duizend kinderen en jongeren, in de leeftijd van 14 maanden tot en met 5 jaar en 15 tot en met 18 jaar, worden gevaccineerd tegen de meningokokken C- bacterie. Hiervoor heeft uw kind een oproep ontvangen, als hij of zij in één van beide leeftijdscategorieën valt (kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar ontvangen een oproep na de zomervakantie). Het is echter mogelijk dat uw kind wel in de leeftijdsgroep valt, maar geen oproep heeft ontvangen. In dat geval kan uw kind toch gevaccineerd worden. U kunt zich dan melden op de locatie en de datum die geldt voor uw gemeente. Kijk hiervoor in de onderstaande tabel. U meldt zich daar bij de receptie, vanwaar u wordt verwezen naar het administratieloket. Daar ontvangt u een blanco oproepkaart. Zorgt u er wel voor dat, als uw kind nog geen 16 jaar is, deze oproepkaart wordt getekend door diegene die het voogdijschap heeft over uw kind.

Vragen
|Indien u nog vragen heeft over de vaccinatiecampagne kunt u bellen met het speciaal daarvoor opengestelde informatienummer 050-3114450. Bereikbaar tijdens werkdagen van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Gemeente Plaats Locatie Datum
Winschoten Winschoten Theater de Klinker 10 juni 2002 Scheemda Meester DU Stikkerlaan 41 9.00 - 12.30 Reiderland 9675 AA Winschoten 13.30 - 17.00
Bellingwedde
Pekela
Stadskanaal Stadskanaal Sporthal de Spont 18 juni 2002 Vlagtwedde Gandhiplein 3 9.00 - 12.00
9501 DB Stadskanaal 13.00 - 16.00

LANDELIJK ONDERZOEK WONEN

Het ministerie van VROM houdt een landelijk onderzoek naar de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en hun woonomgeving beleven en waarderen, en wat hun woonwensen zijn. Het ministerie, maar ook gemeenten en woningcorporaties hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen.

9Het onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland. Ook in de gemeente Bellingwedde zullen interviews worden afgenomen. Het interview bevat vragen over de kenmerken van uw woning en woonomgeving, uw waardering voor deze kenmerken, de wensen die u heeft ten aanzien van uw woning en woonomgeving, maar ook een aantal vragen over werk, vrije tijd besteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen.

Bereidheid
Het onderzoek staat of valt met uw bereidheid om mee te werken aan het interview. Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister worden in totaal ruim 100.000 mensen benaderd. Ook u kunt in de loop van 2002 benaderd worden voor een interview. U krijgt allereerst een brief met uitgebreidere informatie over het onderzoek. Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven, is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied. Het onderzoek gaat dus over hoe u woont en hoe u eventueel zou willen wonen.


STANDPLAATS CHEMOKAR

De Chemokar staat elke 3e zaterdag van de maand op de volgende standplaatsen:
De eerstvolgende keer is dat op zaterdag 15 juni a.s.

Klein Ulsda

Ulsderweg, nabij brug: 9.00-9.10 uur
Oudeschans
Pleintje Voorstraat: 9.15-9.30 uur
Bellingwolde
Supermarkt hoek Hoofdweg / Lindenlaan: 9.40-10.00 uur Voormalig gemeentehuis Hoofdweg 158 Bellingwolde: 10.05-10.15 uur Buurthuis 'de Brug' Rhederweg: 10.25-10.40 uur
Rabobank hoek Merellaan / Hoofdweg: 10.45-11.00 uur |Blijham
Dorpsplein, nabij 'Het Oude Wapen': 11.15-11.45 uur 'De blanckenborg', Eikenlaan 34: 11.50-12.10 uur Tankstation Borgers, Hoofdweg 187: 12.20-12.30 uur Wedderveer
Hoek A.Wubsweg/Hoofdweg Wedderveer: 13.00-13.10 uur Wedde
Obs de Vlonder, Wedderhöfte 10, Wedde: 13.20-13.30 uur Supermarkt, Hoofdweg 38: 13.35-14.00 uur
Veelerveen
Obs 'de Zuidvenne', Scheidingsweg 20: 14.15-14.25 uur Parkeerplaats Dorpshuis 'de Wenakker': 14.30-14.40 uur Vriescheloo
Dorpshuis '`t Ganzenust': 14.50-15.00 uur

Deze lijst staat ook op blz. 47 in uw gemeentegids. De lijst van Klein Chemisch Afval (KCA) en informatie over andere soorten afval vindt u ook in de gemeentegids: blz. 33-59. In maart 2002 wordt er een speciale afvalkalender huis aan huis verspreid. Hierop staan eveneens de bovenstaande gegevens.

WEGWERKZAAMHEDEN WEDDE
(LAGEWEG EN HOOFDWEG)

In de week van 3 juni 2002 is gestart met de uitvoering van civieltechnische werkzaamheden aan de Lageweg (vanaf Spanjaardsweg tot aan de Hoofdweg) te Wedde.
Van 15 juli t/m 2 augustus wordt er niet gewerkt i.v.m. bouwvakvakantie. Na deze vakantie is de Hoofdweg (vanaf huisnr. 46 in zuid-oostelijke richting tot aan de gemeentegrens) te Wedde aan de beurt.
Tijdens het overgrote deel van de werkzaamheden heeft het verkeer zoveel mogelijk normaal doorgang. Er kan echter soms enige hinder en oponthoud plaatsvinden,
waarvoor onze excuses.
Wanneer er asfalteringswerkzaamheden zullen plaatsvinden, kunnen de betreffende weggedeelten enige uren volledig afgesloten zijn. Naar verwachting zullen alle
werkzaamheden begin september zijn afgerond. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door Oosterhof Holman Infra BV uit Grijpskerk.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de werkbegeleider, de heer H. Arendshorst van de afdeling
Openbare Werken (0597-53 71 90).