Politie Midden- en West Brabant

Politie team Oosterhout grote winnaar service wedstrijd

Datum: 4/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Het politieteam Oosterhout is de grote winnaar geworden van de interne service wedstrijd ' Service..... een wereld van verschil' van de politieregio Midden en West Brabant. Andere politieteams die in de prijzen vielen waren het team Halsteren, team Tuinzigtlaan (Breda), team Tilburg West en team Waalwijk. De wedstrijd maakt deel uit van een intern stimuleringstraject om de politiemensen in het korps bewuster te maken van de inhoud van het begrip service en van de rol die men daarin persoonlijk speelt. Want servicegerichtheid is een grondhouding.

De politie Midden en West Brabant neemt de service naar de burger zeer serieus.
Zo zijn vorig jaar vier teleservicecentra ingericht om de binnenkomende telefoontjes via 0900-8844 snel en professioneel af te handelen en worden aangiften die zich daarvoor lenen zo veel mogelijk op afspraak opgenomen om wachttijden te voorkomen.

Daarnaast is begin van dit jaar een intern kwaliteitstraject gestart om ons serviceniveau te optimaliseren. In de komende jaren zal ons korps in het kader van service op allerlei manieren verder investeren door middel van trainingen, communicatietrajecten etc.

Inhoudelijke thema's van de campagne zijn:
Service is: luisteren naar je klant
Service is: maatwerk leveren
Service is: meer doen dan je klant verwacht
Service is: gek op feedback

De campagne werd begeleid door posters. In de interne bladen en op intranet konden de medewerkers het verloop van de campagne volgen. Ook waren er workshops waarin men onder leiding van een materiedeskundige aan de slag is gegaan met het thema service.

Wedstrijd
Aan elk thema werd een wedstrijd gekoppeld waaraan alle politieteams konden meedoen. Ook individueel konden de agenten per thema meedoen aan de wedstrijd. Een onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen. Dit alles met het doel om de discussie rond het thema service op gang te brengen. Het materiaal van de inzendingen wordt gebruikt om de komende maanden in te zetten tijdens trainingen in het vervolg van deze campagne.

Prijsuitreiking:
Op maandag 3 juni jl. reikte korpschef Peter van Zunderd in Fort Gertrudis te Geertruidenberg, tijdens de slotbijeenkomst de prijzen uit aan de teams en de winnaars van de individuele opdrachten. Per wedstrijdronde wees Peter van Zunderd een winnaar aan. Het team Oosterhout werd de 'overall winnaar".
Uit het juryrapport: " Het winnende wedstrijdteam Oosterhout scoorde bij alle onderdelen het hoogst. De wijze waarop ze te werk zijn gegaan om de opdrachten uit te voeren wortelt in de praktijk. Ze gaan naar de doelgroep toe en bedenken en bespreken mogelijke oplossingen. Eerst wordt de daad gesteld vervolgens het woord en wordt dit proces zeer nauwkeurig beschreven. De kwaliteit van de rapportages is accuraat en tot the point". Team Oosterhout won een tweedaagse teambuilding voor het hele team. Zij mogen de keuze maken uit drie arrangementen.

Andere winnaars waren
Opdracht 1: Service....is luisteren naar je klant Team Halsteren
Opdracht 2 Service is....meer doen dan je klant verwacht Team Tuinzigtlaan(Breda)
Opdracht 3: Service is....maatwerk leveren
Team Tilburg West
Opdracht 4: Service is.... gek op feedback.
Team Waalwijk

T.a.v. de redactie: Er is een foto van het winnende team gemaakt. U kunt deze foto vrij van rechten, met naamsvermelding, aangeleverd krijgen dmv e-mail via fotograaf Bart van Hattem, 0416-365060.