Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 4 juni 2002

Reizigersinformatie op de digitale snelweg

9292 wint Reizigersprijs ROVER 2002

Afgelopen zaterdag heeft 9292 OV Reisinformatie in Utrecht de prestigieuze Reizigersprijs gewonnen die door de belangenvereniging van openbaar vervoerreizigers, ROVER, jaarlijks wordt toegekend aan innovatieve projecten in het openbaar vervoer. Dit jaar was het thema Reizigersinformatie op de digitale snelweg. Het informatienummer voor het openbaar vervoer won de prijs tezamen met het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM die ook voor deze Reizigersprijs was genomineerd.

Conclusie juryrapport ROVER

De conclusie uit het juryrapport was dat de site van 9292, www.9292ov.nl, een heldere site is met voldoende informatieaanbod. Toegankelijkheid is in eerste opzicht eenvoudig en goed te noemen, echter dieper in de site wordt het onduidelijk en er is geen consequente interactie/navigatiestijl. Het is de keteninformatie van deur tot deur die natuurlijk van grote waarde is voor een goede informatievoorziening over het gehele OV. Het gebruik van de site (35.000 vragen per dag) bewijst dat. Ook zorgt OVR er voor dat voortdurend nieuwe ontwikkelingen/innovaties aan de bestaande media worden toegevoegd: spraaktechnologie, CD-rom, samenwerking met o.a. NS voor het geven van actuele informatie via SMS, WAP, i-mode, bedrijfslocatie-informatie over OV-bereikbaarheid via de internetsites van bedrijven. OVR tracht met deze ontwikkelingen voortdurend in te spelen op de individuele behoeften van de OV-bedrijven en de klant reizend in het openbaar vervoer.

9292

9292 is de merknaam van Openbaar Vervoer Reisinformatie (OVR), het onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro en ferry). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-9292, ¬ 0,50 per minuut) als elektronisch via Internet, WAP, i-mode en i-text; samen goed voor zo'n twintig miljoen reisadviezen per jaar. 9292 vult ook dagelijks de NOS-teletekstpagina 755.


---



Ingezonden persbericht