Gemeente Eemnes

Gemeenteberichten week 23

Bouwplannen

Ingekomen aanvragen bouwvergunning/melding

- Meentweg 49, plaatsen vier dakramen, ingekomen 24 mei 2002.
- Patrijzenhof 209, legaliseren dakkapel, ingekomen 28 mei 2002.
- Pijlenkamp 68, plaatsen dakkapel achterzijde, ingekomen 30 mei 2002.

- Aartseveen 26, plaatsen dakkapellen voor- en achterzijde, ingekomen 31 mei 2002.

Aangevraagde monumentenvergunning

- Wakkerendijk 166, renoveren bakhuisje en brandveilig maken kap in woonhuis en schuur.

Deze aanvraag ligt vanaf 7 juni 2002 veertien dagen ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijke zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders.

Verleende toestemming/bouwvergunningen

- Scholekster 63, plaatsen dakkapel op achterdakvlak, verzonden op 28 mei 2002.

- Bramenberg 9, bouwen van een bedrijfspand, verzonden op 29 mei 2002.
- Eemhof 3-5, plaatsen van een geldautomaat, verzonden op 30 mei 2002.

- Zeeltweg 16, plaatsen tuinhuisje, verzonden op 3 juni 2002.
Kapvergunningen

Ingekomen aanvragen

- Raadhuislaan 39, een spar.

- Wakkerendijk 240a, een kastanjeboom.

- Fazantenhof 89, een den en een spar.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere en voor kapvergunningen tot de heer Leys, allen van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 109,- voor burgers en 218,- voor rechtspersonen.

Wet milieubeheer

Aanvraag milieuvergunning Bramenberg 12:
een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een metaalbewerkingsbedrijf (nr. WM02.1002) van TAS Machinebouw B.V.

Het voornemen is de gevraagde vergunning te verlenen. Tot vier weken na 6 juni 2002 kunt u schriftelijk tegen een ontwerp van een beschikking bedenkingen inbrengen.
Uw bedenkingen richt u aan:
Burgemeester en wethouders van Eemnes, p/a afdeling Milieu Gewest Eemland,
Postbus 4000,
3800 EA Amersfoort.
In uw brief kunt u verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Binnen genoemde termijn kunt u ook vragen om een gedachtewisseling over een ontwerp van een beschikking en tot het mondeling inbrengen van uw bedenkingen daartegen. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken, telefoon 033 - 4695300. Bij een gedachtewisseling wordt de vergunningaanvrager eveneens uitgenodigd.

Beschikking intrekking milieuvergunning (art. 8.26) Wakkerendijk 31: de vergunning voor het mesten van kuikens en het stallen van pensionpaarden en caravans (nr. WM02.1003) van A.W.J. Rigter. De gedeeltelijke intrekking houdt verband met de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken.
Tot zes weken na 6 juni 2002 kunt u tegen een beschikking beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt beroep instellen als u bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van een beschikking, als u bedenkingen heeft tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van een beschikking en als u als belanghebbende redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van een beschikking.
Het beroepschrift zendt u aan:
Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak,
postbus 20019,
2500 EA 's-Gravenhage.
Als u beroep instelt, kunt u ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Voor de behandeling van uw beroepschrift of uw verzoek wordt griffierecht geheven. Een beschikking wordt pas van kracht nadat op het verzoek is beslist.
Tijdens openingstijden kunt u alle hierboven genoemde stukken inzien bij de afdeling Milieu van het Gewest Eemland, Hellestraat 24 te Amersfoort, en bij de balie sector Vrom van de gemeente Eemnes. U kunt ook bellen met 033 - 4695300 als u meer informatie wilt.

Start vaccinatiecampagne meningokokken C in Eemnes
In het kader van de grootste landelijke vaccinatiecampagne die ooit in Nederland is uitgevoerd ontvangen vanaf 5 juni ruim 1.000 kinderen woonachtig in de gemeente Eemnes een oproep voor de gratis vaccinatie tegen meningokokken C.

In verband met de beschikbaarheid van het vaccin vindt de vaccinatie plaats in 2 fasen. Een deel voor de schoolvakantie en een deel in september. De eerste groep kinderen die een oproep voor de vaccinatie tegen meningokokken C ontvangt zijn:

* Jongeren geboren op of na 1 juni 1983 en voor 1 juni 1987.
* Kinderen geboren op of na 1 juni 1996 en voor 1 juni 2001.
In de gemeente Eemnes vinden de vaccinaties plaats op woensdag 19 juni in Sport- en ontmoetingscentrum De Hilt, Hasselaarlaan 1c, Eemnes. In september krijgt de tweede groep kinderen een oproep om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om kinderen geboren op of na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1996.

Iedereen krijgt twee weken van tevoren persoonlijk een oproep thuisgestuurd met alle informatie omtrent plaats en tijdstip waarop men de gratis prik kan komen halen. Ook is daarin te lezen waar men terecht kan voor verdere vragen. Het is niet mogelijk om op een ander tijdstip te komen dan in de oproep vermeld staat. Op de dag waarop de vaccinaties plaatsvinden is ter plekke een Informatiebalie ingericht waar men medische vragen kan stellen.

Heeft u nu al vragen? Dan kunt u op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur een gratis telefoonnummer bellen 0800-3008051. Bovendien is een nieuwe website geopend waarop veel gestelde vragen worden beantwoord www.vaccinatie.minvws.nl. Ook op de website van de GGD Eemland wordt voortdurend nieuwe informatie geplaatst over deze campagne: (www.ggdeemland.nl).
In verband met het grote aantal kinderen dat in korte tijd in de hele regio wordt opgeroepen (ruim 75.000) wordt sterk aangeraden om bij eventuele vragen een antwoord te zoeken langs bovenstaande mogelijkheden.
Mochten inwoners uit Eemnes daarna nog persoonlijke vragen hebben over hun oproep dan kunnen zij iedere ochtend tussen 08.30 en 10.30 uur bellen met nummer 033- 4 678 112.

De GGD vaccinatiecampagne meningokokken C wordt uitgevoerd door GGD Nederland, in opdracht van het ministerie van VWS en in samenwerking met VNG, LVE, LVT, SVM en RIVM.

21 mei -7 juni basisscholen Eemnes

Schoolproject
In deze periode kunnen alle basisscholen in Eemnes deelnemen aan één of meerdere excursies om Eemnes (nog) beter te leren kennen. De klassen kunnen op bezoek bij de Oudheidkamer, op expeditie door de Eemnesser polder, op bezoek bij een boerderij of de toren van de Nicolaaskerk beklimmen. In de klaslokalen kan gewerkt worden aan een schoolproject naar eigen keuze. Bijvoorbeeld een reisgids samenstellen over Eemnes of een plattegrond met de belangrijkste wegen en gebouwen. Misschien zelfs een project over een nieuw dorpscentrum De door de scholen gemaakte projecten zullen van 10 tot 15 juni tentoongesteld worden in de tuinkamer van de Hilt.