Vereniging Nederlandse Gemeenten

Nieuwe CAO voor gemeenten (4/6/02)

De sector gemeenten heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe CAO voor gemeenten. Eerder hebben ook de leden van ABVAKABO FNV, CFO CNV-Bond en CMHF hun instemming betuigd met het resultaat.

Op de ledenraadpleging van 29 mei in Rotterdam en uit brieven die het CvA van diverse gemeenten heeft ontvangen, bleek dat de leden unaniem tevreden zijn over het resultaat. Zeker de afspraken op het gebied van preventie van ziekte en reïntegratie van medewerkers worden onderschreven als een belangrijke stap in de aanpak van het ziekteverzuim.

Op 10 juni spreekt het Algemeen Bestuur van de VNG zich uit over het onderhandelingsresultaat en de uitkomst van de ledenraadpleging. Indien het Algemeen Bestuur zijn goedkeuring geeft aan het onderhandelingsresultaat, is de nieuwe CAO een feit.

De gemeenten worden dan op 11 juni geïnformeerd over de planning van de uitwerking van de nieuwe CAO. Ook zullen op dat moment de nieuwe salaristabellen worden gepubliceerd. Herberekeningen over het salaris zullen dus in de regel in juli plaats kunnen vinden.