Nieuwsbericht

dinsdag 4 juni 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Gewonde bij verkeersongeval
Heerhugowaard, 3 juni 2002.
Een 19-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp verleende vanaf de Basiustraat geen voorrang aan een 22-jarige vrouw uit Heerhugowaard die op de Vondellaan reed. Beide auto's raakten beschadigd. De 19-jarige vrouw klaagde over pijn aan de borst, zij is naar het Medisch Centrum Alkmaar vervoerd.

Brandstichting in auto
Alkmaar, 3 juni 2002.
In een auto, die geparkeerd stond aan de Klip is brand gesticht. Omstanders wisten de auto te blussen. Een getuige had in de omgeving twee jongens gezien. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling
Heerhugowaard, 3 juni 2002.
Omstreeks 01.30 uur is een 26-jarige man uit Heerhugowaard mishandeld in een snackbar aan de Middenweg. De dader viel twee vrouwen lastig. Toen het slachtoffer hem op zijn gedrag aansprak, werd hij door hem bewusteloos geslagen. De man heeft zich onder medische behandeling moeten stellen vanwege een gebroken neus en voortand. De politie onderzoekt het misdrijf.

NOORDKOP

Buxus gestolen
Slootdorp, 3 juni 2002.
Bij een bedrijf aan de Sluisweg zijn tussen zaterdagmiddag 15.00 uur en maandag 08.30 uur 7 buxusbomen van ongeveer een meter hoog gestolen. De planten stonden in blauwe aardewerken potten stonden. Ook deze werden meegenomen.

Fuiken gelicht
Sint Maartensvlotburg, 3 juni 2002. Een 43-jarige visser uit Sint Maartensvlotbrug heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn fuiken uit het Noordhollands Kanaal. Dit moet gebeurd zijn tussen woensdag 29 mei en zaterdag 1 juni.

Drie keer blikseminslag
Noordkop, 3 juni 2002.

- In een woning aan de Grote Sloot in Burgerbrug is gedurende het onweer vroeg in de avond, de bliksem in het dak ingeslagen. Hierdoor versplinterde een houten balk en ontstond brand. De bewoner kon de brand zelf blussen.

- In Den Helder is de bliksem ingeslagen in een boom aan de Joubertstraat. Een buurtbewoner heeft een vuurbal gezien die door de straat schoot.

- In Sint Maarten, sloeg de bliksem via het dak in en baande zich een weg via twee gordijnrails en het lichtnet naar de grond. Het lichtnet is ontregeld.

Drankrijder aangehouden
Den Helder, 3 juni 2002.
Een 36-jarige man uit Den Helder, die om 23.00 uur slingerend over de Schout en Schepenstraat reed, is aangehouden. Alcoholcontrole wees uit, dat hij ( 930 ugl) ruim 4 keer de max. toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidsovertreding
't Veld, 4 juni 2002.
Het rijbewijs is ingevorderd van een 36-jarige man uit Schagen, die op woensdag 29 mei om 11.30 uur met een snelheid van 151 km/uur over de Hartweg reed, terwijl 80 km/uur is toegestaan.

WESTFRIESLAND

Fietser gewond
Medemblik, 3 juni 2002.
Een 53-jarige vrouw uit Midwoud fietste omstreeks 17.00 uur over het fietspad lang de Almereweg toen zij geen voorrang verleende aan de 23-jarige automobiliste die de weg kruiste. De fietser liep hierbij diverse kneuzingen op. Zij is vervoerd naar het Sint Jans Gasthuis te Hoorn.

Blikseminslag
Oostwoud, 3 juni 2002.
Een woning aan de Oostwouder Dorpsstraat is dinsdagavond door blikseminslag getroffen. Het rietendak brandde, maar de brandweer kon het vuur snel doven.

Verkeerscontrole
Hoorn, 4 juni 2002.
Tijdens een controle op de Dedemstraat heeft de politie 4 bestuurders bekeurd omdat zijn geen autogordel droegen. Tijdens de controle tussen 08.30 en 09.00 uur passeerden in totaal 60 auto's.

Bromfietsers gewond
Hoorn, 4 juni 2002.
Op het kruispunt tussen het Keern en de Dedemstraat is een bromfiets met daarop twee jongens van ongeveer 18 jaar ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Zij kwamen vanuit de Dedemsweg op het Keern, waar zij tegen een auto aanreden en vervolgens tegen een verkeerspaal tot stilstand kwamen.

Diefstal uit woning
Enkhuizen, 4 juni 2002.
Insluipers hebben uit een woning op het Koekoekspad op zondag 2 juni tussen 14.00 en 17.00 uur, 100 euro en een bankpasje met pincode gestolen. Inmiddels is ook 3000 euro van de bankrekening van de gedupeerde opgenomen.

Uitslaande brand
Obdam, 4 juni 2002.
Om 14.25 werd brand gemeld in een woonhuis aan de Dorpsstraat. De brand is in de woning ontstaan, maar al spoedig kwamen de vlammen uit het dak. Omstreeks 15.30 uur gaf de brandweer het sein: brand meester. De oorzaak van de brand is in onderzoek.