Nieuwsbericht

donderdag 6 juni 2002, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Vrouw gewond na ongeval
Oudkarspel, woensdag 5 juni 2002. Woensdagmiddag even voor 17.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Schagerweg met de Ambachtsdijk. De bestuurster van en personenauto, een 74-jarige vrouw uit Lutjewinkel, reed over de Ambachtsdijk, komende uit de richting van Oudkarspel. Zij verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 54-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder, die over de Schagerweg reed. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de vrouw gewond aan haar rug en nek. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. De andere bestuurder raakte licht gewond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Snelheidscontrole
Akersloot, woensdag 5 juni 2002. Woensdagavond tussen 19.30 en 20.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Boekel waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 237
Aantal overtredingen: 68
Hoogst gemeten snelheid: 85 km/u

Rookoverlast door oververhitting van vet
Alkmaar, woensdag 5 juni 2002. Woensdagavond ontdekten omwonenden dat er rook kwam uit een woning aan de Pater Schiphorststraat. Het bleek dat de bewoners een pannetje met vet op een in werking zijnde kookplaat hadden lasten staan. Hierdoor was het vet oververhit en in brand gevlogen. Vermoedelijk door zuurstofgebrek is het vuur uit zichzelf gedoofd. De schade bleef beperkt tot wat brandschade in de keuken en rook in de woning. Op het moment van de brand waren de bewoners niet thuis.

Heerhugowaard, woensdag 5 juni 2002. Woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 189
Aantal overtredingen: 17
Hoogst gemeten snelheid: 84 km/u

Inbraak winkel en gemeentehuis
Heerhugowaard, donderdag 6 juni 2002. Vannacht werd ingebroken in een winkelbedrijf aan het Raadhuisplein. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een etalageraam. Vanuit de winkel werd een onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.
In dezelfde nacht werd ingebroken in het gemeentehuis aan de Parelhof. Net als eerder deze week werd een raam vernield. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.
Bij de inbraak in de winkel aan het Raadhuisplein zagen getuigen de twee daders wegrijden op een bromfiets (scooter). Beide droegen een integraalhelm. Een verder signalement is niet bekend. Het is niet ondenkbeeldig dat het dezelfde daders betreft die in de nacht van dinsdag op woensdag eveneens een aantal inbraken hebben gepleegd in Heerhugowaard waarbij ramen werden vernield.

NOORDKOP

Winkel, woensdag 5 juni 2002. Woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Hartweg het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 7
Hoogst gemeten snelheid: 107 km/u

Illegale vreemdeling aangetroffen
Schagen, woensdag 5 juni 2002. Woensdagavond werd een illegale vreemdeling aangetroffen in een pand aan de Zijperweg. De politie kwam hem op het spoor naar aanleiding van binnengekomen informatie. Bij controle bleek dat de man, 46 jaar oud en vermoedelijk met een Turkse nationaliteit, in het bezit was van een vervalst identiteitsbewijs. Ter vaststelling van zijn juist identiteit is de man in bewaring gesteld.

Brand in stapel huisvuil
Schagen, donderdag 6 juni 2002. Vannacht ontdekte een buurtbewoner dat er brand was uitgebroken in een stapel grof huisvuil op de Reigershof. Het vuil lag dicht tegen een muur van een schuurtje en naast een lichtmast. Ook bestond er gevaar voor schade aan een vlakbij geparkeerde. De brandweer heeft het vuur geblust. Het bleek dat de lichtmast door het vuur was vernield. Ook was er brandschade ontstaan aan de geparkeerde auto en de muur van het schuurtje. Het vermoeden bestaat dat de stapel huisvuil in brand is gestoken.

Bromfietser gewond na aanrijding
Den Helder, donderdag 6 juni 2002. Donderdagmorgen omstreeks 08.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Ravelijnweg - Schootenweg. De bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige jongen uit De Helder, reed over de Schootenweg, komende uit de richting van de Walvisvaardersweg. Getuigen verklaarden dat hij op de eerder genoemde kruising het rode verkeerslicht negeerde en in botsing kwam met een personenauto die over de Ravelijnweg reed. De bromfietser raakte gewond aan zijn schouder en is overgebracht naar het ziekenhuis.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Medemblik/Wervershoof, woensdag 5 juni 2002. Op woensdagmiddag zijn tussen 13.20 uur en 15.05 diverse verkeerscontroles gehouden aan de Markerwaardweg en het Bolzijl in Medemblik en aan de Parallelweg in Wervershoof. Er is onder andere een snelheidscontrole gehouden aan de Markerwaardweg waarbij 70 voertuigen zijn gecontroleerd. Hierbij zijn dertien automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 114 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is. Verder zijn er nog zes processen-verbaal uitgeschreven wegens gebreken aan voertuigen.

Botsing na drankgebruik
Hoorn, woensdag 5 juni 2002. Op woensdagavond omstreeks 23.40 uur zijn twee auto's tegen elkaar gebotst op de kruising De Weel/Orionstraat in Hoorn. De eerste automobilist, een 23-jarige inwoner van Hoorn, reed over de Astronautenweg en verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan een automobilist die van rechts kwam. Deze man, een 42-jarige inwoner van Hoorn, kon de auto niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De 23-jarige inwoner van Hoorn bleek teveel te hebben gedronken. En blies 380 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Onder invloed in de auto
Benningbroek, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagochtend omstreeks
1.35 uur is een 63-jarige inwoner van Berkhout gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De controle vond plaats aan de Nieuweweg in Benningbroek. De man bleek 395 ug/l te blazen, terwijl 220 ug/l het maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Woninginbraak
Hoorn, donderdag 6 juni 2002. Op donderdagochtend is er tussen 3.00 uur en 6.00 uur ingebroken in een woning aan de Leisteen in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door aan de voorzijde van de woning een kozijn te forceren. De inbrekers hebben naast twee laptops en een fiets ook de auto van de bewoners meegenomen. Het betreft een zwarte Audi A6 met het kenteken PL-HZ-53. Verder zijn er nog andere goederen weggenomen.
In dezelfde nacht is er ook ingebroken in een woning aan de Amethystraat in Hoorn. Onbekenden zijn daar binnengekomen door een kozijn aan de voorzijde van de woning te forceren. De inbrekers hebben diverse geluidsapparatuur en een camera meegenomen.