Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-06-2002 2e persbericht van donderdag 6 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal handtas
Donderdagmiddag rond 13.50 uur is van een 57-jarige vrouw uit Eindhoven haar handtas gestolen. In een winkel op de Vrijstraat zette zij haar tas naast zich neer. Even later wilde ze de tas pakken, doch die bleek te zijn verdwenen. In de tas zaten persoonsbescheiden, een portefeuille, een telefoon en een portemonnee met daarin 80 euros en een pasje.

Eindhoven: Aanhouding na steekpartij
Op de Dr. Poletlaan is vanmorgen om 9.05 uur een 38-jarige patiënt van de Grote Beek aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in het ziekenhuis een 23-jarige medewerkerster en een 53-jarige medewerker, met een aardappelschilmesje te hebben verwond. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het 23-jarige slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Het 53-jarige slachtoffer is voor onderzoek opgenomen.

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden
In een deurwaarderskantoor aan de Bomansplaats is donderdag om 14.20 uur een 45-jarige Helmonder aangehouden. De man had bij een balie een glazen scheidingsplaat vernield. Hij werd boos toen bleek dat de medewerkers van het kantoor niet konden regelen wat hij graag wilde. Na verhoor kon hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobiliste gewond
Een 46-jarige Eindhovense vrouw is donderdag rond 14.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Verlengde Huizingalaan 5000 9000. Een 42-jarige Eindhovense automobilist reed vanuit de straat 5000 de kruising op en wilde rechtdoor de ingang van de visplas Ekkersweijer inrijden. Van rechts, de straat 9000, kwam de 46-jarige vrouw met haar auto aangereden. Een aanrijding was het gevolg. De auto van de vrouw sloeg over de kop en zij raakte in de auto bekneld. De brandweer bevrijdde haar uit de auto en zij is met onbekende verwondingen naar het MMC in Eindhoven gebracht.

Deurne: Inbraak in een schuur
Donderdagmorgen tussen 2.00 en 7.00 uur is ingebroken in een bedrijfsschuur op de Voorpeelweg. Een ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit de schuur zijn diverse handgereedschappen gestolen.

Deurne: Inbraak in een woning
Tussen woensdagavond 22.30 en donderdagmorgen 4.00 uur is ingebroken in een woning op de Reeksenakker. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdween een videoca-mera, een skitas en geld.

Bakel: Bromfietser overleden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Neerstraat is donderdagmorgen om 10.55 uur de 17-jarige Jan Wolters uit Helmond om het leven gekomen. De jongen reed met zijn bromfiets over het fietspad van de Neerstraat. Een vrachtauto met een 32-jarige Helmonder achter het stuur kwam uit tegenovergestelde richting. De bestuurder daarvan draaide linksaf een bedrijfsterrein op. De bromfietser reed tegen de afdraaiende vrachtauto. De bromfietser overleed op de plaats van het ongeval. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.

Valkenswaard: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 19.00 en donderdagmorgen 8.00 uur is vanaf De Vest een grijze personenauto, Mitsubishi Space Wagon 2, kenteken 15-GH-FD, gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 11.00 en 13.05 uur is op de Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. 581 voertuigen zijn gecontroleerd. 54 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.