Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 06-06-2002 Persbericht district Eemland zuid, 10.00 uur

Verkeersongevallen met letsel

AMERSFOORT Woensdagavond omstreeks 18.30 uur vond er op de Vinkenbaan een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto.

De 14-jarige fietser uit Amersfoort kwam vanuit de Geelgorststraat toen hij werd geraakt door een 39-jarige automobilist uit Amersfoort die op de Vinkenbaan reed. De fietser is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Tevens kwam woensdagavond omstreeks 23.15 uur een 20-jarige fietser op de Utrechtseweg ten val.

De jongen fietste in de richting van het centrum en verloor ter hoogte van de spoorwegovergang zijn voorwiel. Hierdoor is hij met zijn hoofd tegen het asfalt gevallen. De jongen is met zijn verwondingen overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT Woensdagochtend omstreeks 10.30 uur vond er op de Liendertseweg een gordelcontrole plaats. Zeventien automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Ook vond er woensdagochtend tussen 09.45 uur en 11.45 uur een radarsnelheidscontrole plaats op de Utrechtseweg. 962 Voertuigen werden gecontroleerd. Vijf automobilisten werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Woensdagmiddag werd er op de Barchman Wuytierslaan tussen 13.45 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven, waarvan tien snelheidsovertredingen. Twee mensen kregen een bekeuring voor het negeren van een geslotenverklaring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Tevens werd er woensdagmiddag tussen 14.45 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Gasthuislaan. 50 Automobilisten werden gecontroleerd. Elf bekeuringen werden uitgeschreven. Vijf automobilisten reden met een te hoge snelheid. Zes automobilisten droegen geen autogordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Snelheidscontrole

RHENEN Woensdagochtend tussen 08.30 uur en 11.30 uur werd er op de Grebbeweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 2232 voertuigen gecontroleerd. 209 Automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.