Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn kiest uit aanbesteding reïntegratietrajecten zes bedrijven

Ruim vijfhonderd moeilijk bemiddelbare werkzoekenden krijgen komende jaren een reïntegratietraject aangeboden die hen moet leiden naar nieuw werk, gesubsidieerd werk of sociale activering. De dienst Samenleving van de gemeente Apeldoorn heeft uit 26 bedrijven zes bedrijven uitgekozen die meedingen naar de begeleiding van deze werkzoekenden. Het gaat om de bedrijven TMP.Worldwide uit Amsterdam, Ekdé uit Deventer, Maatwerk uit Helmond, Agens uit Zwolle, X-Grant uit Apeldoorn en Training Opleiding Advies uit Hilversum.

Maximaal 20% van alle succesvolle trajecten mag resulteren in een gesubsidieerde baan, de overige geslaagde trajecten moeten leiden tot regulier betaalde arbeid. Nog deze maand starten de contractbesprekingen zodat na de zomervakantie de uitvoering van de reïntegratietrajecten bij deze nieuwe bedrijven kan starten. Alle gekozen bedrijven zullen werkzaam zijn vanuit een vestiging in Apeldoorn.

Voor mensen die (voorlopig) niet aan het werk kunnen, wordt gezocht naar maatschappelijk nuttige activiteiten. De bedrijven die deze begeleiding verzorgen zijn Ekdé uit Deventer en Maatwerk uit Helmond. Voor het aanbieden van activiteiten voor ten minste twee dagdelen per week zijn vooralsnog vijf organisaties gekozen: Leger des Heils Buurtsteunpunten Zuid en Zevenhuizen, Stichting Vacant, Bureau Voorwerk van Wisselwerk, Spatie en Atelier Marijke Kok uit Harskamp. Elk van de gekozen organisaties heeft eigen specifieke kwaliteiten, veelal gericht op specifieke doelgroepen zoals dak- en thuislozen, verslaafden en psychiatrische patiënten.

Personen die in aanmerking komen voor een reïntegratietraject zijn mensen met een uitkering in het kader van de Algemene bijstandswet (ABW), Algemene nabestaandenwet (ANW) en moeilijk plaatsbare personen zonder uitkering.

Gemeenten zijn verplicht dergelijke reïntegratieprojecten aan te besteden. De zes gekozen bedrijven zijn gecontroleerd aan de hand van een aantal criteria. Een van de criteria is de wijze waarop het bedrijf ervoor zorgt dat de cliënten van Samenleving een baan vinden. De minimale eis is dat 55% van alle lopende reïntegratietrajecten daadwerkelijk moet leiden tot een baan.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1