Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 6-06-2002 10.15 uur Berichten van donderdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Tot maandagmorgen zet Dirk Neef de persberichten op internet en heeft hij piket voor de pers.

Rijbewijs ingevorderd
ROSWINKEL - Bij een alcoholcontrole op de Roswinkelerstraat in Roswinkel werd woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 26 jr. automobilist uit Haren (D). De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,45 promille. De overige 120 bestuurders die werden gecontroleerd hadden niet gedronken. Wel werden drie bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen.

Boete voor bellen in auto
HOOGEVEEN - Een 23 jr. automobilist uit Hoogeveen is woensdagavond bekeurd voor het niet handsfree bellen in zijn auto. Een politiepatrouille zag de man bellen terwijl hij in zijn auto over Het Haagje in Hoogeveen reed. Nadat hij was staande gehouden ontkende hij dit bellen. Hierna werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 24 jr. vriend van de man moest zonodig de politie hinderen in haar werk. Zo bleef hij voor de auto van zijn vriend staan toen de politie deze naar het bureau wilde rijden. Daarom werd ook hij aangehouden. Beide verdachten mochten na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruit ingegooid
HOOGEVEEN - In de nacht van woensdag op donderdag zijn uit een winkel aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen een aantal messen gestolen. Men drong de winkel binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.

Valse naam
EMMEN - In het winkelcentrum Emmerhout in Emmen hield de politie woensdagmiddag een 22 jr. man uit die plaats aan. Ondanks het alcoholverbod in dit centrum dronk de man een blikje alcoholhoudende drank. Toen de politie daar tegen optrad gaf hij een valse naam op. Dit bleek hij trouwens al een keer eerder gedaan te hebben. Met aan totaal 252 euro aan boetes ging hij de deur van het politiebureau weer uit.