Politie Amsterdam-Amstelland

Ruzie wordt steekpartij
6-6-2002. Vannacht tegen twee uur zijn twee mannen van 28 en 30 jaar aangehouden na een ruzie in de Dapperbuurt. Beide mannen hadden elkaar verwond. Een van hen zou hierbij met een mes hebben gestoken. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd dat er een steekincident had plaatsgevonden. Diverse politie-eenheden zochten de buurt af en troffen beide mannen aan in een portiek aan de Celebesstraat. Een van de mannen had een snee in het gezicht en de ander een kleine verwonding. Beiden zijn in een politiebureau aan verwondingen behandeld.


---

Verdachte steekpartij gepakt
6-6-2002. Vannacht rond half twee is een 24-jarige man voor een coffeeshop aan de Hoofdweg neergestoken. Door bezoekers is een 34-jarige man aangehouden. Het slachtoffer, werkzaam in de coffeeshop, is diverse malen in de rug gestoken. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De verdachte is ingesloten en een mes is in beslag genomen.


---

Gsm nekt overvaller
6-6-2002. Gisteravond rond kwart over zeven werd een souvenirwinkel overvallen aan de Heiligeweg. De overvaller bedreigde het personeel met een mes en maakte een onbekend geldbedrag buit. Korte tijd later werd een 36-jarige verdachte op aanwijzing van een personeelslid aangehouden in een tram op de Nieuwezijds Voorburgwal. Een man liep de winkel in en ontpopte zich als overvaller. Hij droeg hierbij een bruine panty over zijn hoofd en trok een mes. De overvaller vluchtte met het buitgemaakte geld in de richting van de Kalverstraat. Waar hij niet op gerekend had, was de doortastendheid van een personeelslid. Deze rende namelijk achter de vluchter aan en gaf via zijn gsm de posities door. Na een tijdje gerend te hebben begon de overvaller rustig te lopen. Dit gaf de gewaarschuwde politiemensen de kans het net rondom de verdachte te sluiten. Uiteindelijk stapte de man in een tram op de Nieuwezijds Voorburgwal en werd daar opgepakt.


---