Persbericht

SOUL CLAP Festival op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2002

Podium voor Pop & Cultuur de Buze organiseert op bovengenoemde data een tweedaags hiphopfestival. Kenmerk van SOUL CLAP Festival is het interactieve karakter van dit evenement. Ben jij een MC, graffiti- schrijver, breakdancer, skate boarder?! Dan kom je goed aan je trekken en kun jij je ding doen. Natuurlijk kun je naar dit festival ook komen als bezoeker en kijken naar zowel Engels als Nederlandstalige hiphop groepen die de crème de la crème van de bloeiende Nederlandse hiphop undergroundscène vormen. Een overnachtingplaats voor alle festival bezoekers wordt door de organisatie geregeld.

Op de eerste dag zal de finale plaatsvinden van de freestyle battle die in samenwerking met dutch hiphop .com en Strictly Hiphop Hoogeveen is georganiseerd. Acht finalisten krijgen via voorrondes op deze hiphopsite en twee voorrondes in het Podium te Hoogeveen een finale plaats toebedeeld op tijdens het festival. Het publiek is de jury en als het publiek haar winnaar heeft bekendgemaakt kan deze winnaar nog uitgedaagd worden door iemand uit het publiek. De uiteindelijke winnaar van de SOUL CLAP Festival finale krijgt naast de eer een bokaal en een geldprijs in zijn of haar handen gedrukt. MC's, Dj's en Break- dancers kunnen aan deze voorrondes meedoen. Deelnemers kunnen kijken op www.het podium.nl en www.dutchhiphop.com voor aanmelding en meer informatie omtrent deze voorrondes. Met de definitieve programmering op de tweede dag is de organisatie op dit moment al druk bezig. Terilekst en Master Surreal hebben inmiddels toegezegd om op te treden op de zaterdag. In de programmering zijn er nog een aantal plaatsen vrij voor MC's en crews die willen optreden tijdens het SOUL CLAP Festival (mail dan naar cynergistz@hotmail.com) Op beide dagen zijn er naast de diverse optredens ook vele andere dingen te doen en te zien:
- een hiphopmarket met verkoop van old & new school vinyl, cd's verfblikjes, kleding tijdschriften, etc.
- een doorlopende graffiti dia slide show door dutch damage.com
- een miniramp voor skatende festival bezoekers met shows van skate demo teams
- een muur voor de graffiti schrijvende festival bezoekers
- een loungeroom met seventies funk en relaxte lounge tunes
- een doorlopende bioscoop met veel klassiek materiaal zoals Wild Style, Beat Street enz. Al met al veel te doen tijdens SOUL CLAP Festival 2002. Voor alle vragen en aanmelding op de SOUL CLAP nieuwsbrief, kun je mailen naar cynergistz@hotmail.com