Ingezonden persbericht

Samenwerking Eurotax Nederland en @IT

ZEIST, 20020607 -- @utomotive Information Technology BV en Eurotax Nederland BV hebben op 22 mei 2002 de intentie uitgesproken medio september 2002 met elkaar te gaan samenwerken. Zeist, 15 mei 2002. Eurotax levert informatie uit haar personenwagendatabases aan Automotive Information Technology BV (@ I.T.). Met het opnemen van de Eurotax informatie is Automotive Information Technology BV in staat haar klanten sneller van informatie te voorzien.

Het opnemen van de Eurotax personenwagendatabase is een logische stap @ I.T. om haar dienstverlening te optimaliseren. Eurotax levert onder andere de basale personenwagendatabase en in verlengde daarvan kan de relatie @ I.T. ook andere Eurotax databases ontsluiten. Hierbij kan gedacht worden aan onderhoudsintervallen, onderdeeldatabases, prijsinformatie en een 'flatrate' waarin hersteltijden staan om onderdelen te vervangen. De digitale informatie wordt direct overgenomen in de DMS applicaties van @ I.T. hetgeen de effectiviteit en efficiency van de zakelijke processen bij de gebruiker enorm verhoogt.

De primaire doelstelling van @ I.T. is het leveren van `state of the art` ICT oplossingen met optimale service en ondersteuning aan de eindgebruiker in de automotive sector. De totaal oplossingen; Car 2000 ® voor Windows of FlexiCar ® optimaliseren de bedrijfsprocessen van de ondernemers die gebruik maken van deze programma's door volledige integratie van de functies binnen de onderneming. In dit kader meent @ I.T. haar producten en diensten te moeten aanvullen met de mogelijkheid voor al haar klanten om voor vrijwel alle beschikbare merken en modellen auto´s in Nederland te kunnen beschikken over onderdeelinformatie, prijsinformatie en Flat-Rate gegevens. Dit bespaart klanten veel tijd, waardoor deze zich kunnen toeleggen op hun hoofdactiviteiten. @ I.T. biedt haar afnemers betaalbare en functioneel volledige Windows systemen, waarin wij alle branchestandaards wensen te ondersteunen opdat onze afnemers een voorsprong behouden op hun concurrenten. Zo zorgt @ I.T. wederom voor standaardisatie en beschikbaarstelling van een nog vollediger branche systeem.

Eurotax Nederland BV is de informatiebron voor de voertuigenbranche en is een zelfstandig onderdeel van ABZ Nederland BV. Eurotax levert als licentiehouder van EurotaxGlass's verschillende informatieproducten over personenwagens, bedrijfsautomobielen, caravans, tweewielers, vaartuigen, klassieke voertuigen en diverse (schade)calculatiemodellen. De informatieproducten - ontstaan uit een neutraal en onafhankelijk marktonderzoek - van Euroax Nederland BV richten zich op het ondersteunen van verschillende transactie- en behandelingsprocessen voor de Nederlandse (motor)voertuigenbranche. De producten zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zoals een naslagwerk, software applicaties, databases en web applicaties De web applicaties zijn x-Net gekoppeld en worden daarmee door de infrastructuur van ABZ Nederland bv ondersteund.Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Automotive Information Technology BV, de heer R.J. Borger, telefoon (0183) 356 888 Eurotax Nederland BV, de heer A.W.B. Boldewijn, telefoon (030) 693 6186