Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-06-2002 3e Persbericht 7 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Oplichting
In een winkel aan de Piazza is vrijdag rond 15.40 uur een 39-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Na een onderzoek in de omgeving werd kort daarna in een horecagelegenheid aan de Demer een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Beiden worden verdacht van het met een valse of gestolen klantenkaart kopen van goederen in een winkel aan de Piazza. Bij de 39-jarige verdachte werden diverse kassabonnen van de winkel en een klantenkaart aangetroffen. In een auto die in een parkeergarage aan de Mathildelaan werd aangetroffen lagen kleding, parfum, CDs en een spelcomputer. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Insluiper neemt portemonnee, rijbewijs en identiteitsbewijs weg
Een insluiper heeft donderdag tussen 8.45 en 15.45 uur een portemonnee met diverse pasjes en 40 Euro uit een woning aan de Drietipstraat weggenomen. Ook worden een rijbewijs en een identiteitsbewijs vermist. De achterdeur van de woning was niet afgesloten.

Best: Zakkenroller geeft portemonnee terug na achtervolging Op de Boterhoek is vrijdagochtend een 38-jarige vrouw uit Best het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw bemerkte vrijwel direct dat de portemonnee uit haar boodschappentas werd genomen en achtervolgde de dader. Tijdens de achtervolging kreeg zij ondersteuning van een bekende. Ter hoogte van het Raadhuisplein heeft de dader de portemonnee op de grond gegooid en is gevlucht. Uit de portemonnee worden geen spullen vermist. Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar met een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft zwart/grijs kort haar en droeg een spijkerbroek met een donkerblauwe blouse.

Deurne: Fietster gewond
Op de T-kruising Zonnewende Liesselseweg is vrijdag rond 15.45 uur een 42-jarige fietster uit Deurne gewond geraakt. De vrouw fietste over de Liesselseweg en kwam in botsing met een 39-jarige automobilist uit Deurne die over de Zonnewende aan kwam rijden. De automobilist verleende geen voorrang aan de fietster die van rechts aan kwam rijden. De vrouw liep een hoofdwond op en is overgebracht naar het ziekenhuis.