Ingezonden persbericht


Persbericht 29 mei 2002

Theatersportvereniging Op de Geest twaalf en een half jaar

Theatersportvereniging Op de Geest bestaat twaalf en een half jaar. Om dit koperen feest te vieren speelt Op de Geest vrijdag 7 juni in het Steigertheater tegen de oud-leden van Op de Geest; de ruchtmakende pioniers van het eerste uur. Het programma begint om 20:30 uur. Het gerucht gaat dat zelfs de burgemeester van Nijmegen de voorstelling bij zal wonen.

Theatersport is een vorm van theater waarbij twee teams van vier spelers elkaar om de beurt uitdagen tot het improviseren van korte scenes, op aanwijzingen van het publiek. Ze worden beoordeeld door deskundige rechters in samenwerking met het publiek.

Op de Geest is de oudste theatersportgroep van Nijmegen. Sinds het bestaan van het genootschap speelde Op de Geest meer dan honderd wedstrijden in het Steigertheater voor meer dan tienduizend mensen. De voorstellingen zijn bijna altijd uitverkocht. Een van de hoogtepunten voor Op de Geest was het behalen van het Nederlands Kampioenschap theatersport in 1998.

Theatersportvereniging op de Geest is opgericht in 1989. In dat jaar introduceerde de groep theatersport in Nijmegen. Sinds die tijd is het succes van theatersport in deze stad niet te stuiten. Inmiddels zijn er bijna tien verenigingen actief die regelmatig voorstellingen geven. Cultureel Centrum de Lindenbergh biedt zelfs cursussen aan voor zowel beginners als gevorderden.

Als afsluiting van het theaterseizoen 2002 organiseert Op de Geest aansluitend op de voorstelling van 7 juni een theatersportfeest voor alle Nijmeegse theatersporters en theatersportliefhebbers. Het feest zal tot in de kleine uurtjes duren. Het programma is nog een verrassing.

Kaartjes voor voorstellingen van Op de Geest kunnen gereserveerd worden bij het Steigertheater: tel. 024-3228127. De prijs voor een kaartje is â'¬ 5,70.

Contactpersonen Op de Geest:

Pers: Martijn Gerritsen, 024 - 3789763, 06 - 51407551 e-mail: pr@opdegeest.nl

Overig: Fred Kleinveld, Telefoon: 0487-541946, e-mail: info@opdegeest.nl

Website: www.opdegeest.nl