FNV

Bedrijf voor de klas
regio Zuidoost - regiowerk.zuidoostnederland@vc.fnv.nl

"Bedrijf voor de klas", een nieuw project om het dreigend tekort aan onderwijspersoneel te verminderen, is ook in Zuidoost Brabant van start. De projectleiding wordt verzorgd door het Regionaal Opleidingscentrum Eindhoven (ROC) te Eindhoven. "Bedrijf voor de klas" past in het streven van de sociale partners (werknemers en werkgevers) de onderwijsarbeidsmarkt meer open te stellen voor mensen uit andere sectoren. Gemotiveerde en gekwalificeerde mensen kunnen tijdelijk of blijvend het onderwijs instromen.Het project "Bedrijf voor de klas" stimuleert bedrijven om medewerkers tijdelijk uit te lenen aan het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dat kan als docent, maar ook als onderwijsassistent, ondersteuning van het management of instructeur. De periode verschilt van 1 dag in de week tot enkele maanden full-time.

Het project beperkt niet alleen het lerarentekort, maar vergroot ook de betrokkenheid tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Meer weten over dit interessante project? Surf dan naar http://www.bedrijfvoordeklas.nl (de website van het project) of neem contact op met projectleider Sjef Strous van ROC Eindhoven, tel. 040-2694013.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidoost .