Gemeente Helmond


7 juni 2002
Randvoorwaarden truckservicestation 't Vloosven' klaar

De randvoorwaarden en uitgangspunten voor het truckservicestation 't Vloosven (of Facility Point) op bedrijventerrein BZOB zijn klaar. Het servicestation komt bij de Rochadeweg-Korendijk-Heibloemweg en bestaat straks uit een dienstencentrum (o.a. horecagelegenheid, vergaderruimte), een tankstation, een truckservicestation en een parkeerplaats voor zo'n 16 vrachtwagens en 50 personenwagens. Niet alleen vrachtwagenchauffeurs, maar ook bedrijven op het BZOB kunnen gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen. De gemeente wil voor de ontwikkeling van dit terrein met één exploitant aan tafel zitten om vervolgens in goed overleg te komen tot een definitief bouwplan.

Het gemeentebestuur beschouwt het ontwerp voor het servicestation mét behoud van het Vloosven als een aanwinst voor Helmond en met name het BZOB. De totale oppervlakte van deze voorzieningen bedraagt zo'n 2 hectare. Het Vloosven zelf bevindt zich centraal op het terrein en blijft dan ook, samen met de watergang langs de Korendijk en de Rochadeweg, gehandhaafd. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan wensen van omwonenden.
Het Vloosven biedt een aantrekkelijk uitzicht vanuit het dienstencentrum. Dat kan met bebouwing of met een terras direct aan het water liggen. Rond de vijver zijn wandelmogelijkheden. Om deze omgevingskwaliteit te waarborgen, wordt aan de ontwikkelaar niet alleen een bouwplan maar ook een inrichtings- en beheersplan gevraagd.
De architectuur van de gebouwen van dit servicestation moeten passen binnen het beeld van architectuur van de bestaande bedrijven op het BZOB. Materialen als glas en metaal zijn hiervoor zeer geschikt.

Alle faciliteiten zijn te bereiken vanaf de Heibloemweg. De plannen worden getoetst aan het bestemmingsplan BZOB en de uitgangspunten in de nota van randvoorwaarden. Geïnteresseerden kunnen deze nota downloaden via de site van de gemeente Helmond.