Rijksuniversiteit Groningen

28 mei 2002

Nummer 78 28 mei 2002

Extra studievoorlichting voor late beslissers

Ochtendprogramma
Middagprogramma
Aanmelding
Noot voor de pers

6 VWO-ers die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt, krijgen op de Rijksuniversiteit Groningen vrijdag 7 juni 2002 de gelegenheid zich nader te oriënteren. De dag is ook bedoeld voor leerlingen die zich hebben aangemeld voor een lotingstudie aan de RUG (geneeskunde of tandheelkunde) en die op zoek zijn naar een alternatief in geval van uitloting. Het ochtendprogramma (met aandacht voor studiekeuzeproblemen en lotingperikelen) vindt plaats tussen 10.00 uur en 13.00 uur in het Academiegebouw, Broerstraat 5. 's Middags, vanaf 14.00 uur, zijn de scholieren welkom bij de opleidingen aan huis.

6 VWO-ers kiezen steeds later wat ze gaan studeren en waar ze dat gaan doen. De RUG wil deze late beslissers de mogelijkheid bieden nog eens met studieadviseurs en studenten van gedachten te wisselen en kennis te maken met de eventueel toekomstige studieomgeving. Aspirant-studenten die zich hebben ingeschreven voor geneeskunde of tandheelkunde in Groningen ontvangen half juli bericht of ze zijn ingeloot of uitgeloot. Voor hen is het van belang zich tijdig te oriënteren op een alternatief, bijvoorbeeld een andere studie, een jaartje werken of een wereldreis.

Ochtendprogramma

Waar moet je op letten bij het kiezen van een studie? Hoe vind je de studie die het best bij je past? Wat zijn de valkuilen die je tegen kunt komen? Studentendecaan Saskia Plass en Erwin Uildriks (werkzaam bij de afdeling Studie Ondersteuning) geven in hun lezing (om 10.30 uur en om 11.30 uur) antwoorden op deze vragen. Studenten van de RUG vertellen over hun eigen ervaringen.

Studieadviseurs en studenten van opleidingen die vaak worden gekozen als alternatief voor geneeskunde of tandheelkunde zitten tussen 10.00 en 13.00 uur klaar om vragen te beantwoorden. Het betreft de studies farmacie, biologie, scheikunde, rechten, bedrijfskunde en technische bedrijfswetenschappen, technische bedrijfskunde, economie (inclusief econometrie en international economics & business), psychologie, pedagogiek en onderwijskunde, sociologie, bewegingswetenschappen, life science & technology, informatica en filosofie. Ook de studieadviseurs van geneeskunde en tandheelkunde zijn aanwezig.

De studentendecanen van de RUG houden tussen 10.00 en 13.00 uur een inloopspreekuur, waar de aspirant-studenten terecht kunnen met vragen over aanmelding, plaatsing, loting, studiefinanciering en dergelijke. Daarover en over andere zaken (huisvesting, studeren met een handicap) is ook informatie beschikbaar op de informatiemarkt in het Academiegebouw.

's Middags, vanaf 14.00 uur, hebben de scholieren de mogelijkheid een bezoek te brengen aan één opleiding. Elke opleiding verzorgt op eigen wijze een kort kennismakingsprogramma. De opleidingen geneeskunde, tandheelkunde, bewegingswetenschappen en biologie doen aan het middagprogramma niet mee (ze zijn 's ochtends wel aanwezig).

Aspirant-studenten uit 6 VWO kunnen zich voor de voorlichtingsdag aanmelden via de onderwijsinformatielijn, (050) 363 80 25, of via internet www.rug.nl onder de knop aspirant-studenten.

Meer informatie:

* Cato van der Vlugt, tel (050) 363 80 66 (werk)
* Martin Althof, tel (050) 363 80 66 (werk)