Gemeente Breda

31-05-2002

Breda Corazon in Topolis: Tussen je benen en je buik

Wat zit er tussen je benen en je buik ? Juist! Je heupen. Misschien wel het meest ongebruikte lichaamsdeel in Nederland. Om daar verandering te brengen is er op
vrijdag 7 juni weer een Corazon-feest in Topolis, een avond die een beroep doet op het gebruik van je heupen. Nu Breda steeds kleurrijker aan het worden is, is het verplicht ook dit lichaamsdeel te gaan ontdekken. Want diversiteit betekent kwaliteit !.

Om 20.00 uur begint de avond met de band Soft Touch. Daarna de groep Sykie system waarna de avond wordt afgesloten met de ABC Brassband. Alle groepen hebben een Caribische achtergrond, wat garant staat voor swingen.
Zoals altijd is de entree gratis.

Deze voorstelling is de vijfde in rij van een reeks van totaal negen voorstellingen die Breda Corazon in Topolis organiseert. De mensen van Breda Corazon, die uit verschillende culturen afkomstig zijn, willen door deze voorstellingen het kleurrijke hart van Breda tonen. Breda Corazon wil net zoals de bouwers van Topolis samen bouwen. In dit geval niet aan een tijdelijk paviljoen maar aan een permanente samenleving waarbij diversiteit en respect vanzelfsprekend zijn. Breda Corazon wil daarbij spraakmakend zijn, wil mensen bij elkaar brengen, wil niet alleen een spiegel van de stad zijn, maar ook anderen die spiegel voorhouden.
Breda Corazon wil bewijzen dat Breda niet alleen groot is op economisch gebied en het stilste asfalt heeft, maar ook dat Breda voor iedereen een goede plaats is om te wonen en waar iedereen, ongeacht afkomst, kleur of religie op een respectvolle wijze met elkaar samenleeft.