INFODROME

Cyberlaw and Order

Op vrijdagmiddag 7 juni houdt Lawrence Lessig een lezing tijdens de bijeenkomst 'Cyberlaw and Order'. Lessig, hoogleraar aan Stanford Law School, is een van de meest invloedrijke denkers over de informatiesamenleving. Hij publiceerde onder meer 'Code and Other Laws of Cyberspace' en 'The Future of Ideas'. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Infodrome, ITeR en de Sociaal-Wetenschappelijke Raad van de KNAW.

Lessig houdt zich bezig met de vraag op welke wijze software een centrale plaats in onze maatschappij heeft gekregen. Software bevat impliciete normen en waarden, en verdringt zelfs in sommige opzichten het recht. Wij moeten er volgens Lessig voor zorgen dat wij beschikken over adequate en democratische instituties die de kwaliteit van onze door software vormgegeven leefwereld kunnen beheersen. Doen we dat niet, dan wordt onze maatschappij meer en meer afhankelijk van wat de programmeurs en commercie voor ons hebben bedacht en reeds geïmplementeerd, stelt Lessig.

De lezing van Lessig wordt ingeleid door prof.mr. H. Franken (informatierecht); voorzitter is prof.dr.ir. J.H. van Bemmel (medische informatica). Na afloop van de lezing is er een discussie met referenten uit de juridische en sociaal-wetenschappelijke hoek.

U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op vrijdag 7 juni.

Nadere informatie: Irene van Houten (KNAW): 020-5510773 of Mark de Kruijk
(Infodrome) 020-5510859


---

-

Tijd en plaats: vrijdag 7 juni 2002, van 15.00 tot 17.00 uur Radisson SAS Hotel, Rusland 17 te Amsterdam

Programma:
14.30 uur ontvangst met thee en koffie
15.00 uur opening door prof.mr. H. Franken 15.10 uur lezing Lessig Free culture: the future of creativity in a network world
16.00 uur discussie met referenten
16.30 uur algemene discussie
17.00 uur sluiting en borrel


04 jun 02 16:11