Gemeente Amersfoort

Van Monnikendam tot Tripmadam

datum: 5 juni 2002

Onder deze naam verschijnt vrijdag 7 juni het vierde boekje in de serie Natuurwandelingen in en om Amersfoort. Deze keer is het thema een wandeling langs muurbegroeiingen en historische plekjes in de oude binnenstad.

Natuur en cultuur in Amersfoort; een boekje met twee wandelingen langs muurbegroeiingen en historische plekjes. Het begin en eindpunt van de wandelingen die ongeveer 2 en 1,5 kilometer lang zijn, is de winkel van "Waterlijn" aan de Krommestraat 5. "Waterlijn" heeft tevens een bijdrage aan het tot stand komen van dit boekje geleverd. In het boekje staat naast elke foto een routebeschrijving met aandacht voor bijzonderheden onderweg. Een tripmadam is een muurbloempje dat in Amersfoort alleen aan de noordmuur van het Havik in juni en juli groeit en bloeit. Het is in Nederland een zeldzame plant. Vanuit een stapvoets varende rondvaart boot van "Waterlijn" zijn de beschreven muurplantjes heel goed van dichtbij te bekijken.

Het boekje kost 3 euro en is te koop bij de grotere boekhandels, de Observant, landgoed Schothorst en in de winkel van "Waterlijn".