Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Grote algemene controle Overvecht

UTRECHT In samenwerking met verschillende instanties als de douane, bureau autocriminaliteit, ANWB, 3VO, Jongerenteam, Toezicht Overvecht en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigencriminaliteit (LIV) hield de politie donderdag in de wijk Overvecht een grote algemene controle.

In totaal werden 73 voertuigen gecontroleerd. Negentien automobilisten hadden al hun zaken in orde. Er werden in totaal 73 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden door rood licht, niet dragen van de autogordel (23 bestuurders), lekke uitlaten, geen APK, rijden over het fietspad en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. De douane trof tot twee keer toe sigaretten aan waarover geen belasting was betaald. Zij nam in totaal 2800 sigaretten in beslag. De betrokkenen krijgen hiervoor een boete. Verder stelde de douane een onderzoek in naar een taxichauffeur die de taxi ook prive zou gebruiken. Het bureau Autocriminaliteit van de politie heeft een auto inbeslaggenomen omdat het chassisnummer van een auto weggeslepen was. De automobilist werd aangehouden.

Dronken aan het stuur

UTRECHT Omstreeks 01.25 uur vrijdagmorgen zagen surveillerende agenten tot twee keer toe hoe een 23-jarige automobilist uit Wageningen twee keer door rood licht reed. De man werd door de agenten staande gehouden op het Westplein. Uit de ademtest bleek dat de Utrechter had gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage had van 0.95. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens kreeg hij twee bekeuringen voor het rijden door rood licht.

UTRECHT Een surveillerende politieagent zagen omstreeks 04.25 uur vrijdagmorgen een 25-jarige automobilist op het Zandpad heel hard remmen. Dit terwijl hij geen verlichting voerde. De agent sprak de bestuurder aan en zag dat hij bloeddoorlopen ogen had. Hierop wilde de agent de Nieuwegeiner controleren. Toen dit voor de bestuurder duidelijk werd, ging hij er met grote snelheid vandoor. Hij ging tegen de richting in de Jagerskade op en stopte uiteindelijk op de Anthoniedijk. Hier werd de man aangehouden.

Nadat hij overgebracht was naar het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage had van 2.0. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Bovendien bleek dat hij geen rijbewijs had. Hiervoor en voor het rijden in verboden richting en zonder verlichting kreeg hij bekeuringen.

Aanhouding winkeldief

UTRECHT Rond 14.50 uur donderdagmiddag hielden medewerkers van de Nederlandse Veiligheids Dienst een winkeldief aan.

Een medewerker van de NVD zag dat een 29-jarige man uit Amsterdam bij een winkel spullen uit de schap pakte en zonder te betalen weg wilde gaan. Hierop wilde hij de verdachte aanhouden, maar die verzette zich behoorlijk. Toegesnelde collegas hielpen hem bij de aanhouding en hebben de man naar het Servicecentrum van de NVD. De politie heeft de man van de NVD overgenomen. Bij de fouillering van de man troffen zij diverse inbraakwerktuigen aan. Verder bleek uit gegevens van de politie dat de man nog 88 dagen gevangenisstraf tegoed had.