Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Wel eten, niet betalen

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een 43-jarige man aangehouden nadat hij na een maaltijd had genuttigd en deze niet kon betalen. Omstreeks 17.10 uur liep hij in een horecagelegenheid aan de Langestraat van een trap af en kwam ten val. De man raakte dusdanig gewond dat hij werd onderzocht door ambulancepersoneel maar hier werd geen ernstig letsel geconstateerd. Vervolgens bleek dat de man uit Hilversum geen geld bij zich had en kon daarom de restaurantrekening van 36 euro niet betalen.

Onderzoek wees uit dat meneer al vaker was aangehouden omdat hij dineerde zonder vervolgens af te rekenen. De man is gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake flessentrekkerij.

Visserij controle

Op donderdagmiddag controleerde de politie op de naleving van visserijwet. In totaal werden in Amersfoort 16 vissers gecontroleerd en hiervan kregen vier een bekeuring omdat zij visten zonder sportvisakte.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- Op donderdagochtend werd een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg Oost. In totaal passeerden hier 1776 voertuigen waarvan er 100 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.