Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 07-06-02 10:03

Ochtenduitgave vrijdag 7 juni 2002

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (7 juni 2002)
VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg stelde donderdagmiddag, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in in een pand aan de Marconistraat. Binnen trof men een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met 1600 planten en 88 lampen. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. De benodigde stroom werd op illegale en gevaarlijke wijze afgetapt van de hoofdstroomkabel uit de straat. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.

VROUW BEROOFD (7 juni 2002)
SCHIEDAM - Donderdagmiddag omstreeks twaalf uur werd een 76-jarige vrouw beroofd. De vrouw kwam terug van het boodschappen doen toen er een man voor haar woning aan de Pascalstraat stond. De man greep de portemonnee uit de tas van de vrouw en gaf haar daarna een harde duw. Het slachtoffer viel als gevolg hiervan tegen een stenen trapje en liep een wond boven haar oog op. Zij werd overgebracht naar het Vlietland ziekenhuis. De recherche van district Schiedam is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau of telefonisch contact opnemen via 0900-8844.

BRAND IN WONING (7 juni 2002)
SCHIEDAM - Donderdagmiddag ontstond er omstreeks half vijf, door nog onbekende oorzaak, brand in een woning aan de MGR. Nolenstraat. Een 37-jarige bewoonster vertelde dat op het moment dat zij binnenkwam de woning vol met rook stond. Toen ze de balkondeuren openzette laaiden de vlammen op. De brandweer gaf middelbrand. Diverse andere woningen in het pand liepen rookschade op. De 37-jarige bewoonster werd voor nader onderzoek aan de luchtwegen overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.