Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Jobstudenten worden ingeschakeld voor diefstalpreventie in provinciale domeinen
Brugge, 4/6/2002
Uit criminaliteitsstatistieken blijkt dat de politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem, Zedelgem) geconfronteerd wordt met een groot aantal diefstallen uit voertuigen.
De parkings van het provinciaal domein Lippensgoed - Bulskampveld te Beernem zijn de grootste risicoplaats voor diefstallen. Het aantal diefstallen blijft voortdurend stijgen: van slechts één diefstal in 1998, tot twaalf in 1999 en zelfs vijftien in het jaar 2000.

Daarom heeft de provincie ingestemd met een gezamenlijk preventieproject met de politiezone Het Houtsche.

Twee jobstudenten worden ingeschakeld om tijdens de periode van 15 juli tot 15 augustus als preventiewerker op te treden. De jobstudent zal preventief werk uitoefenen op de parkings van het provinciaal domein Lippensgoed Bulskampsveld, Lac van Loppem, en op plaatsen waar evenementen (markten, kermissen,enz.) doorgaan. De helft van de tijd zal de jobstudent optreden in het provinciaal domein en de andere helft op het zonaal domein. De student zal herkenbaar bezoekers aanspreken en preventietips geven. Folders worden achtergelaten op voertuigen die niet slotvast zijn of waarin zichtbaar waardevolle zaken zijn achtergelaten. De aanwezigheid van de student zal uiteraard ook de formele sociale controle verhogen.

Voor verdere inlichtingen kan men zich wenden tot:

Provincie West-Vlaanderen
Provinciehuis Boeverbos
Dienst Mirona
Koning Leopold III-laan 41
8200 Sint-Andries
050/40.32.61