Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods-adapters en industriestandaarden complementeren SAP Exchange Infrastructuur

SAP gaat webMethods-adapters wederverkopen om integratie tussen SAP-oplossingen en software van derden te stroomlijnen

Amsterdam - 7 juni 2002 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, maakt bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met SAP AG (NYSE: SAP) om als eerste integratieleverancier adapters te leveren om SAP met niet-SAP-toepassingen te integreren via de SAP Exchange Infrastructuur. De overeenkomst is een uitbreiding van de reeds bestaande relatie met SAP.

SAP zal webMethods' brede reeks adapters verkopen als aanvulling op de SAP Exchange Infrastructuur. Hierdoor wordt het eenvoudiger voor SAP-klanten om te integreren met toepassingen van bedrijven als Oracle, Peoplesoft, i2 Technologies, JD Edwards, Lawson Software en BroadVision. De resellerovereenkomst omvat ook webMethods' 'e-standards' integratiemodules, die SAP-klanten een alternatief bieden zakendoen via EDI. E-standards modules zijn onder meer beschikbaar voor VAN en EDI-INT-ondersteuning en voor branchespecifieke XML-standaarden zoals RosettaNet en de Chem eStandards van CIDX.

"We zijn verheugd over deze uitbreiding van onze relatie met webMethods, omdat deze overeenkomst onze klanten nog beter in staat stelt om het rendement op hun investeringen in technologie in een heterogene omgeving te vergroten," zegt Klaus Kreplin, senior vice president Global Business Unit Integration Platform van SAP. "webMethods' expertise in het koppelen van andere toepassingen dan SAP en de toonaangevende positie van het bedrijf in e-business-standaarden maakt ze tot een ideale kandidaat om dit nieuwe initiatief van de grond te tillen en succesvol te maken."

Als SAP Global Development Partner, met staf die bij SAP in Walldorf, Duitsland is gehuisvest, zal webMethods assisteren bij het ontwerp en de verfijning van een standaard adapterinterface voor connectiviteit met de SAP Exchange Infrastructuur. Daarnaast zal het bedrijf samenwerken met SAP aan manieren om het rendement van SAP's investering in de adapterstrategie van het bedrijf te vergroten, en helpen om een partnergemeenschap te creëren om de ontwikkeling en beschikbaarheid van additionele adapters te promoten.

"SAP's besluit om de relatie met webMethods uit te breiden complementeert SAP's integratieaanbod door de waarde die binnen SAP-toepassingen is opgeslagen voor ondernemingen te vergroten," zegt Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "Integratie speelt een belangrijke rol in SAP's doelstelling om toegevoegde waarde voor klanten te creëren. We zetten deze samenwerking dan ook met veel enthousiasme voort en we zullen ons gezamenlijk inspannen om SAP-klanten een brede reeks integratieoplossingen aan te bieden."

De resellerovereenkomst beslaat de totale productlijn van webMethods' huidige integratieadapters en e-standards- en EDI-modules. Deze zullen tegen het einde van het jaar via SAP beschikbaar zijn.



Ingezonden persbericht