Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 7 juni 2002

Dagelijkse berichten

Midwolda: joyrider geeft valse naam op
Op de Hindrik Bovenlaan in Midwolda heeft de politie donderdagnacht een 18-jarige man uit Westerlee aangehouden. De man reed in de auto van zijn moeder en bleek bij controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek hij de wagen zonder toestemming me te hebben genomen. Bij de politiecontrole gaf de jongeman een valse naam op. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn juiste identiteit kon worden vastgesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden. De auto is bij de politie achtergebleven. Die wordt vrijdag aan moeder teruggegeven.

Stadskanaal: vernieler aangehouden
De politie heeft donderdagavond aan de Luxemburglaan in Stadskanaal een 20-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Getuigen belden de politie nadat zij hadden gezien dat de verdachte samen met een andere man vernielingen aanrichtte aan straatmeubilair. Bij onderzoek door de politie werden in ieder geval twee vernielde verkeersborden aangetroffen aan de Amerikalaan. Op de Luxemburglaan werd de verdachte aangetroffen die op dat moment niet meer in gezelschap van zijn mededader was. De man werd meegenomen naar het bureau. Daar werd de man agressief waarbij hij een politieman schopte. Hij kon worden gekalmeerd en na verhoor is de man heengezonden. Hij bekende de vernieling van de verkeersborden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leek: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagavond op de Auwemalaan in Leek een 43-jarige man uit Leek aangehouden. De man was op een rotonde met zijn auto rechtdoor gereden en op een blok beton en tegen een schrikhek tot stilstand gekomen. De verdachte werd bij zijn auto aangetroffen. De man verkeerde in kennelijk staat van dronkenschap en kon nog nauwelijks overeind blijven. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.75 promille werd gemeten. Ook bleek dat de man al een ontzegging van de rijbevoegdheid had in verband met rijden onder invloed. De man is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur heengezonden. De auto van de verdachte, eigendom van zijn moeder, is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Loppersum/Zuidhorn: gordelcontroles
Op diverse wegen in de Loppersum en Zuidhorn heeft de politie donderdag controles op het dragen van autogordels gehouden. Daarbij werden 840 voertuigen gecontroleerd. Elf mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Zuidhorn: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagmiddag snelheidscontroles gehouden met de lasergun op de diverse wegen in Zuidhorn. Van 285 voertuigen werd de snelheid gemeten. Zes bestuurders reden te snel. Op plaatsen waar 60 km per uur mag worden gereden werd een hoogste snelheid van 78 km gemeten.

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).