Vereniging Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Milieudefensie voert actie bij CDA-partijraad

Amsterdam, 7 juni 2002 --- Milieudefensie doet morgen bij de CDA-partijraad in de Utrechtse Jaarbeurs een oproep aan CDA-leden om hun politieke leiding ter verantwoording te roepen. De CDA-onderhandelaars zijn bezig een zeer milieu-onvriendelijk regeerakkoord te sluiten. Om te laten zien waar dat toe leidt, legt een twintigtal actievoerders van Milieudefensie een symbolische snelweg aan, waarover de partijleden hun vergaderzaal kunnen betreden.

Wat Actie Milieudefensie bij CDA-partijraad Waar Jaarbeurs Utrecht Wanneer Zaterdag 8 juni 2002, 9.30 - 10.30 uur

De actievoerders zullen in wegwerkerkostuum, met kruiwagens, waarschuwingsborden en een betonmolen een begin maken met de uitvoering van het regeerakkoord en de ingang van het vergadercentrum veranderen in een bouwplaats. Een spandoek onthult wat blijkbaar het nieuwe motto van het CDA is: 'Regeren is asfalteren'. De CDA-leden krijgen een open brief uitgereikt, waarin Milieudefensie het CDA vraagt nog eens goed na te denken over de ingeslagen weg.

Milieudefensie maakt zich grote zorgen over de voornemens van de onderhandelaars tot de aanleg van honderden kilometers snelwegen, het niet invoeren van de kilometerheffing en de aantasting van de natuur. Milieudefensie hoopt dat de partijleden oog hebben voor traditionele CDA-waarden als het rentmeesterschap, natuurbescherming en het werken aan een duurzame wereld.

###