Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 7-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Onderzoek naar beroving taxichauffeur in Opsporing Verzocht LELYSTAD / BIDDINGHUIZEN - Het rechercheteam district Noord dat de beroving van de taxichauffeur op 15 mei jongstleden onderzoekt, vraagt in het tv-programma Opsporing Verzocht van aanstaande maandag 10 juni aandacht voor deze zaak. De rechercheurs hebben nog wat vragen over de taxi. Het onderzoek komt in een van de uitzendingen (19:00 of 22:00 uur) op Nederland 1 aan de orde. De volgende dag (dinsdag) wordt rond 12:15 s middags de volledige uitzending herhaald op Nederland 1. Meer informatie is te vinden op de site www.opsporingverzocht.nl en op de Flevolandse politiesite. Voorafgaand aan de uitzending geeft de politie Flevoland in het belang van het lopende onderzoek verder niet meer informatie. Na de uitzending geeft Politie Flevoland alleen informatie vrij die in de uitzending aan bod is geweest.

Vermist jongetje terecht
LELYSTAD - Na een zoektocht door ouders en politie is donderdagavond een 10-jarig jongetje teruggevonden. Het jongetje was donderdagmorgen na een ruzie op school weggelopen, waarna er contact werd opgenomen met de moeder van het jongetje. Na haar melding begon de politie een zoektocht in de buurt van de plaats waar hij `s middags nog door vriendjes was gezien. Een buurtonderzoek leverde in eerste instantie niets op. Tegen de avond is een helicopter van de luchtvaartpolitie ingezet, die tot het donker assistentie verleende bij het zoeken. Uiteindelijk vond de vader van het jongetje hem bij de Val van Urk. Hij bleek de hele dag door verschillende wijken in Lelystad te hebben gedwaald en was ongedeerd. Na een stevig gesprek aan het bureau kon het jongetje weer naar huis.

Weedplantage opgerold bij horecacontrole
ZEEWOLDE - Bij een horecacontrole aan de Patroonsweg is donderdagavond een weedplantage ontdekt. In eerste instantie werd er gecontroleerd op drank- en horecavergunningen, toen er een vuurwapen gevonden werd. De 33-jarige eigenaar uit Zeewolde had hiervoor geen vergunning. Bij de daaropvolgende huiszoeking stuitte de politie op een vijftal weedplantages, chemicaliën en apparatuur voor het vervaardigen van softdrugs. De 33-jarige is aangehouden voor verhoor. Alle weedplanten en -installaties zijn in beslag genomen ter vernietiging.

Inbeslagname vuurwerk
LELYSTAD - Donderdagmiddag zijn in een bedrijfspand aan de Verlaatweg meer dan 50 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. Bij een bedrijfscontrole bleek de apparatuur van het bedrijf niet in orde te zijn en ontdekten de agenten de dozen met vuurwerk. In verband hiermee zijn twee verdachten, een vrouw van 19 jaar uit Huizen en een man van 28 uit Lelystad, aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen en opgeslagen in een speciaal depot.

Aanhoudingen na bedreiging
LELYSTAD - Na een melding over drie verdachten die door een aantal achtertuinen liepen aan de Duinbeek zijn afgelopen nacht een 26-jarige Lelystedeling en twee Amsterdammers van 21 en 27 jaar aangehouden. Omdat de mannen na hun ontdekking hard wegrenden en in een auto stapten die wegreed zonder verlichting, zijn ze staande gehouden. Bij de controle bleek dat de inzittenden gezocht werden wegens bedreiging. Omdat de Lelystedeling zich verzette tegen zijn aanhouding is hij geboeid en met de twee andere verdachten overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Bij de fouillering is een mes aangetroffen bij de 27-jarige Amsterdammer. Het mes is in beslag genomen.

Aanhouding na vechtpartij
ALMERE - Op de busbaan in het centrum ter hoogte van het Flevoziekenhuis is donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden nadat hij slaags was geraakt met een buschauffeur. De jongen maakte deel uit van een groep jongeren die in de bus zaten. Vanwege hun gedrag stopte de chauffeur de bus en vroeg ze uit te stappen, wat ze pas deden nadat hij de politie had gebeld. De jongen stapte als laatste uit de bus en maakte een slaande beweging naar de chauffeur, die hem afweerde en vervolgens aanhield. De betrokkenen zijn verhoord. De precieze toedracht is nog in onderzoek.

Aanhouding na aanrijding
ALMERE - Een 18-jarige jongen uit Almere is donderdagmiddag aangehouden na een aanrijding. Hij reed over de Mondriaanweg en sloeg rechtsaf de Hendrik Werkmansstraat in, waarbij hij de bocht te ruim nam en een 67-jarige automobilist uit Almere aanreed, die vanaf de H. Werkmansstraat de Mondriaanweg in reed. Na de aanrijding reed de 18-jarige verder naar zijn woning aan de Mondriaanweg, waar hij werd aangehouden. Niemand raakte gewond. De jongen bleek niet in bezit van een rijbewijs. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Een 18-jarige bromfietser uit Almere is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een 54-jarige automobilist uit Almere. De bromfietser reed over het fietspad aan de Oldewierde richting het centrum, maar werd over het hoofd gezien door de automobilist bij de kruising van de Oldewierde met het fietspad. De jongen is met hoofdletsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

DRONTEN - Op de Rietweg is donderdagmorgen een 18-jarige automobilist uit Swifterbant gewond geraakt na een aanrijding met een 29-jarige automobilist uit Dronten. Beiden reden over de Rietweg en moesten remmen voor de kruising met de Van de Hamlaan voor een auto die op de T-kruising linksaf wilde slaan. De 18-jarige botste daarbij achterop de 29-jarige en is met nekklachten per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis. De auto van de 18-jarige is afgesleept.