Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Jongen beroofd

NIEUWEGEIN Op donderdag 6 juni is een jongen van zijn GSM beroofd.

Rond 11.45 uur stond een 22-jarige man uit Utrecht op de tramhalte bij de Symfonielaan. Daar kwam een jongen naar hem toe en terwijl hij hem met een mes bedreigde zei hij dat het slachtoffer zijn GSM af moest geven. Daarna werd het slachtoffer door de verdachte beetgepakt en kwam daarbij ten val. Nadat de Utrechter een stomp in het gezicht had gehad, pakte zijn belager zijn GSM af en ging er in de richting van de wijk Zuilenstein vandoor. De Utrechter hield een bloedneus aan de beroving over.

De verdachte was een negroïde jongeman van ongeveer 19 jaar oud. Hij had een normaal postuur en stekelhaar. Hij droeg een rood t-shirt en een witte broek. Aan de hand van het signalement is door meerdere politie-eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Getuigen die de beroving hebben gezien of mensen die de verdachte menen te (her-)kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Meerdere hennepplantages opgerold

NIEUWEGEIN / LOPIK Op donderdag 6 juni zijn op vijf locaties hennepplantages opgerold.

Naar aanleiding van onderzoek werden controles uitgevoerd op de Apolloburg, Zonnebloemstraat, Bergwal, Elandweide en Hazeweide in Nieuwegein en op de Lopikerweg West in Lopik. In Lopik werden geen planten aangetroffen, maar alleen een ontmantelde kwekerij met afval van die kwekerij. Op de vijf andere locaties werden in totaal ongeveer 4500 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tot op heden zijn twee verdachten aangehouden. Er volgen nog meer aanhoudingen.