Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Gordelcontrole

WOERDEN Op donderdagmiddag 6 juni heeft de politie op de Wulverhorstbaan een gordelcontrole gehouden. Elf bestuurders maakten geen gebruik van de gordel en kregen ieder een bekeuring van 40,-.

Fietsster gewond

MIJDRECHT Op donderdag 6 juni raakte een fietsster bij een aanrijding met een auto gewond.

Rond 18.15 uur reed een 34-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Groot Mijdrechtstraat, gaande in de richting van de Industrieweg. Op de kruising met de Industrieweg verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende 18-jarige fietsster uit Wilnis.

De fietsster werd met hoofdletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Zij bleek bij het ongeval een lichte hersenschudding, diverse schaafwonden en een gekneusde enkel te hebben opgelopen. Zij mocht na behandeling naar huis.

Veel te snel

MAARSSEN Op donderdag 6 juni moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren na een zware snelheidsovertreding.

Rond 21.15 uur reden politiemensen in een onopvallende surveillancewagen over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Utrecht. Zij werden ingehaald door een bestuurder die kennelijk veel haast had. De politiemensen zetten de achtervolging in en constateerden dat de 31-jarige automobilist uit Bilthoven met een snelheid van 170 km/u reed, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/u geldt.

De auto werd aan de kant gedirigeerd. De bestuurder moest gezien de zwaarte van de overtreding zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder verklaarde haast te hebben omdat hij al laat was.

Gewonden bij aanrijding

MAARSSEN Op donderdag 6 juni raakten twee personen gewond bij een aanrijding tussen twee auto`s.

Rond 23.35 uur reed een 55-jarige automobilist uit Alkmaar over de Floraweg, komende uit de richting van de Verbindingsweg en gaande in de richting van de Maarssenbroekse Slag. Bij het oprijden van de kruising met de Maarssenbroekse Slag verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende 44-jarige automobiliste uit Nieuwegein. Een aanrijding was het gevolg. De 55-jarige automobilist verklaarde de andere auto in het geheel over het hoofd te hebben gezien.

De 44-jarige automobiliste klaagde na de aanrijding over pijn in haar nek. Een 37-jarige man uit Vleuten die bij haar in de auto zat, had pijn in zijn benen en knieën. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Beide auto`s moesten worden weggesleept.