Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 7/6/2002
Auteur: R.v.Kuik

Wie de schoen past trekke hem aan

Breda: Een 48-jarige vrouw uit Breda is gistermiddag in de Bredase binnenstad aangehouden, omdat ze met vier paar damesschoenen zonder te betalen de winkel verliet. Volgens de vrouw had ze meerdere schoenen gepast en die vervolgens in een plasticzak gedaan om ze daarna bij de kassa af te rekenen. Volgens de vrouw was ze zonder verder na te denken naar buiten gelopen en totaal vergeten af te rekenen. Volgens de vrouw vergeet ze wel eens meer dingen, maar was het niet haar bedoeling de schoenen te stelen. Tegen de Bredase is proces-verbaal opgemaakt.

Te dronken om te staan niet te dronken om te schelden

Breda: Vrijwel alle scheldwoorden waarover de 35 jarige S.K beschikte kregen gistermiddag politiemensen over zich heen toen ze de dronken 35 jarige S.K zonder vaste woon of verblijfplaats uit zijn roes wekten. De man lag totaal uitgeteld op het trottoir van de Haagdijk, waarop voorbijgangers de politie belden. De politiemensen wilden de man eerst weer op de been helpen zodat hij verder kon, maar het ene scheldwoord na het andere kregen ze als dank over zich heen. Toen ze hem vroegen daarmee op te houden, was dat kennelijk tegen dovemansoren gezegd. Voor de agenten ging het wel wat te ver. De dronkaard werd aangehouden en mocht zijn roes uitslapen in een politiecel, maar wel met een extra proces-verbaal voor belediging.

Drank maakt mistig

Een 31-jarige bestuurder uit Oosterhout vond het vannacht kennelijk wel erg mistig toen hij vanuit de Bredase binnenstad op weg ging naar huis. Een politiepatrouille zag de man met zijn mistlichten aan door de Bredase binnenstad rijden. Toen ze de bestuurder lieten stoppen en de bestuurder vroegen waar de mistbank dan wel was bleek al snel dat de ademlucht die uit de mond van de bestuurder kwam kennelijk de mistveroorzaker was. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van 1,1 promille. De bestuurder vond dat hij met dit promillage toch wel goed kon rijden, maar daar dacht de politie anders over. Tegen de Oosterhouter is proces-verbaal opgemaakt.

Belgen aangehouden met drugs en vuurwapen

Twee Belgische mannen van 21 en 32 jaar en een 19 jarige vrouw zijn afgelopen nacht in Breda door de politie aangehouden, omdat ze in de auto 110 gram hennep, een gebruikershoeveelheid cocaine en een op echt gelijkend vuurwapen vervoerden. De drie verdachten afkomstig uit Dendermonde en Edegem bekenden naar Nederland te zijn gekomen om drugs te kopen voor eigen gebruik, maar wisten volgens hun verklaringen niet dat er achter in de auto een pistool lag dat alle uiterlijke kenmerken had van een echt vuurwapen. Met een totaal aan boetes ter waarde van 1500 Euro mochten onze zuiderburen weer de grens over steken. De drugs worden vernietigd en het wapen is in beslag genomen.