Ingezonden persbericht

Persbericht

Neopost neemt Ascom Mailing Systems over:

Ascom Zarli BV integreert in Nederlandse dochter Neopost BV uit Almere

Parijs/Almere, 7 juni 2002 - - Neopost, wereldwijd op één na grootste leverancier op het gebied van mailingoplossingen, en Ascom - een internationaal opererende Zwitserse hightech organisatie - maken de definitieve overname van Ascom Mailing Systems (AMS) door Neopost bekend. AMS is wereldwijd de derde grootste leverancier van mailingsystemen. Deze overname volgt op de reeds in februari 2002 afgesloten overeenkomst tussen beide organisaties met betrekking tot de overname van AMS Noord-Amerika. De afronding van de overname van AMS activiteiten buiten Noord-Amerika is de tweede en laatste stap van de transactie. In 2001 bedroeg de omzet van AMS buiten Noord-Amerika 76 miljoen Euro, hoofdzakelijk vanuit de marktgebieden Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland. Wereldwijd bedroeg de omzet van Ascom Mailing Systems in 2001 207 miljoen Euro. Met de totale overname is 216.6 miljoen Euro gemoeid en het marktaandeel van Neopost stijgt van 15 naar 25% wereldwijd.

De nieuwe overgenomen activiteiten zijn vanaf 1 juni 2002 opgenomen in de Neopost-vestigingen. De Nederlandse divisie Ascom Zarli BV wordt geïntegreerd in de Nederlandse dochteronderneming, Neopost BV in Almere, maar behoudt de eigen vestiging in Zoeterwoude Rijndijk. Ascom Zarli is leverancier van apparatuur voor postverwerking en biedt tevens een compleet assortiment postkamermeubilair. Neopost heeft door deze overname in Nederland meer dan 420 medewerkers in dienst.

'Neopost heeft in de post- en documentverwerkingsmarkt een sterke positie, mede door de interne expertise en de toonaangevende productontwikkelingen. De meest recente op frankeergebied is Credinet. Frankeermachines met Creditnet bellen in op NetSetâ"¢, het netwerk van TPG Post. Op dit moment wordt dit systeem in Amsterdam getest. Het grote voordeel van dit 'frankeren op afstand' is dat door het samengaan ook onze klanten de mogelijkheid krijgen om als eerste in Nederland van dit systeem gebruik te maken. Daarnaast worden veel producten van Ascom Zarli opgenomen in het Neopost-assortiment, waardoor klanten nog beter en uitgebreider in hun behoeften kunnen worden voorzien. We zijn ervan overtuigd dat de krachtenbundeling voor de markt en daarmee voor de klant een aanwinst betekent", stelt Henk van der Hee, directeur Ascom Zarli BV.

Joop Gortemaker, Managing Director Neopost BV: "Door de overname kan Neopost BV eveneens volop gebruikmaken van de expertise van Ascom Zarli BV. Het samengaan betekent ook dat de schaal waarop we service kunnen verlenen wordt vergroot. De service kan nog efficiënter en sneller worden. De overname past binnen ons streven een leidende rol te spelen in de herstructurering van onze industrie en is een belangrijke en strategische stap in de internationale uitbreiding van Neopost."

Neopost BV - Palmpolstraat 5, 1327 CA Almere Stad Tel.: 0800 - NEOPOST(6367678), fax: 036 - 549 3148, e-mail: informatie@neopost.nl

Over Neopost BV
Neopost BV - dochtermaatschappij van de beursgenoteerde Franse organisatie Neopost SA - is een Nederlandse handelsonderneming met als missie het leveren van geavanceerde couverteersystemen, frankeermachines, weegschalen, briefopeners, postkamermeubilair en supplies. Tevens biedt de organisatie haar klanten optimale technische ondersteuning voor alle Neopost-producten. Neopost BV heeft haar hoofdkantoor in Almere en een vestiging in 's-Hertogenbosch. Meer informatie: www.neopost.nl of www.neopost.com.

Over Ascom Zarli BV
Ascom Zarli levert, installeert en onderhoudt postverwerkingssystemen en biedt de totale inrichting van de postkamer met Envopak als import. Ascom Zarli levert totaaloplossingen afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Of het nu gaat om frankeren, couverteren, postsorteren of postbehandeling in het algemeen. Ascom Zarli is onderdeel van de Mailing Systems divisie van de internationaal opererende Ascom Group.

Over Ascom
Ascom is een internationaal opererende Zwitserse high-tech organisatie met meer dan 9.000 medewerkers wereldwijd en een omzet van ongeveer Euro 1,7 miljard. Ascom is een van grootste systems integrators met een sterke technologische basis en marktleider in Zwitserland. De kracht van de organisatie ligt in het ontwikkelen en uitvoeren van betrouwbare netwerken en daarnaast in de integratie van spraak en gegevens. Als nummer drie op de markt van transportsystemen heeft Ascom een leidende wereldwijde positie en behoort tevens tot de toonaangevende leveranciers van power supply systemen en producten. Ascom behaalt zeer hoge performance in spraak- en gegevensoverdracht via de centrale elektriciteitsvoorziening (Powerline Communications). Met het ontwikkelen en uitvoeren van zeer complexe infrastructuren in de telecom- en IT-sectoren creëert Ascom de basis voor een toekomstige wereld waar iedereen door middel van een netwerk met elkaar verbonden is. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bern, Zwitserland. De Ascom geregistreerde aandelen (ASCN) zijn genoteerd op de SWX Swiss Exchange in Zürich.

Redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 366 3034, fax: 055 - 360 2661, e-mail:prinflux@cs.com Ref: Pb0202


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com