KPNQwest NV

Persbericht

COLT TELECOM GAAT SAMENWERKING AAN MET KPN TELECOM VOOR LEVERING VAN EUROPESE DIENSTEN AAN KLANTEN GETROFFEN DOOR FAILLISSEMENT KPNQWEST

Amsterdam, 7 juni 2002 -- KPN Telecom en COLT Telecom hebben een belangrijke samenwerkingsovereenkomst getekend voor de levering van bandbreedtediensten aan corporate klanten van KPN. KPN Telecom kan door middel van de overeenkomst met COLT Telecom een alternatief bieden aan verschillende van zijn klanten waarvan de continuïteit van de dienstverlening mogelijk in het gedrang komt door het faillissement van KPNQwest. Vorige week plaatste KPN Telecom al een opdracht bij COLT Telecom voor de levering van 17 STM-1 backbone-verbindingen voor het internationale telefoon- en dataverkeer van KPN Telecom. Dit Europese netwerk werd grotendeels door COLT Telecom binnen 36 uur opgeleverd.

De overeenkomst betreft Europese ATM & Managed Broadband Services. De samenwerking tussen KPN Telecom en COLT Telecom kan continuïteit bieden voor klanten die nu gebruik maken van ATM en Managed Broadband Services van KPNQwest. Het gaat hierbij onder meer om bedrijven met omvangrijke Europese netwerken. Een gezamenlijk team van KPN Telecom en COLT Telecom zal deze klanten indien gewenst op de kortst mogelijke termijn migreren naar het netwerk van COLT Telecom. Een snelle migratie is mogelijk doordat COLT Telecom haar netwerk de afgelopen jaren heeft uitgebreid op basis van gecontroleerde groei. Het beheer van het netwerk is ook volledig in eigen handen.

"Wij streven naar groei, waarbij betrouwbaarheid hoog in het vaandel staat. Wij werken immers met toonaangevende klanten voor wie telecommunicatie van levensbelang is. Deze overeenkomst bewijst dat de expertise van onze mensen en de kwaliteit van ons netwerk in de markt worden gewaardeerd. Wij zien uit naar de verdere intensivering van onze samenwerking met KPN Telecom", aldus Richard Oosterom, Managing Director COLT Telecom Benelux.

COLT Telecom Group plc.
COLT Telecom Group plc. is een vooraanstaand aanbieder van breedband telecommunicatie- en internetdiensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. Momenteel is COLT actief in 32 Europese steden in 13 landen. COLT beschikt over een EuroLAN netwerk van 15.000 km dat voorziet in een hoge capaciteit glasvezelverbinding tussen alle COLT city netwerken. Daarnaast biedt COLT Telecom internetconnectiviteit en internethosting en heeft COLT Internet Solution Centres. Ook maakt het applicatieservices mogelijk in vele Europese landen. COLT Telecom biedt haar verschillende diensten aan via de eigen backbone, reikend tot in de VS, en door wereldwijde samenwerking met meer dan 450 peering partners.

COLT Telecom Group plc. staat genoteerd aan de Londense effectenbeurs (CTM.L) en aan de Nasdaq (COLT). Informatie over COLT Telecom en COLT-producten vindt u op onze website: www.colt-telecom.nl en/of www.colt-telecom.com (

EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie (

KPNQwest NV