Korps: Groningen, plaats: Groningen 7-06-2002
Politie controleert op zwartvissers
Vrijdag 7 juni 2002

Controles door de hele provincie

Regiopolitie Groningen gaat in samenspraak met de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe vanaf zaterdag 8 juni tot en met vrijdag 14 juni intensief controleren op het naleven van de bepalingen van de Visserijwet. De nadruk ligt op het in het bezit hebben van een sportvisakte en een vergunning.

De controles vinden plaats door de hele provincie en richten zich op alle wateren. Afhankelijk van leeftijd van de visser en manier en plaats waar gevist wordt is een sportvisakte en visvergunning verplicht. Een sportvisakte is onder andere te koop op het postkantoor, bij hengelsportverenigingen en bij VVV-kantoren en kost 9.50 euro. Een vergunning wordt uitgegeven door degene die het visrecht heeft op het water waar gevist wordt en de kosten variëren maar liggen over het algemeen tussen de 15 en 20 euro. Voor meer informatie over de hengelsport en de uitgifte van vergunningen kunt u terecht bij www.vissen.nl.

De politie controleert in de week van 8 t/m 14 juni op het in bezit hebben van de benodigde papieren. Overtredingen worden beboet met 28 euro voor het niet in het bezit hebben van een sportvisakte en 28 euro voor het niet hebben van de benodigde visvergunning. De controle worden zowel overdag als s avonds op alle dagen uitgevoerd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)