Gemeente Voorschoten

Persberichten - Zinloos geweld
Uitgebracht op: vrijdag 7 juni 2002

Voorschoten laat weten tegen zinloos geweld te zijn.

De gemeente Voorschoten gaat niet met spandoeken de straat op, maar laat wel weten dat zij tegen zinloos geweld is in welke vorm dan ook. Gekozen is voor de 'stille diplomatie' en wel door bij de beide NS-stations een tweetal symbolen te plaatsen: de stoeptegel tegen zinloos geweld. In deze tegel is het alom bekende lieveheersbeestje opgenomen. Duizenden mensen hebben de tegels al gepasseerd.

De veiligheid op en rond de stations in Nederland houdt de gemeenten bezig. Ook Voorschoten besteedt daar veel aandacht aan, samen met de NS en de politie. Baldadigheid, vernielingen, (fietsen)diefstal, en overlast, we kennen het allemaal. De NS heeft vorig jaar een nieuwe fietsenstalling geplaatst, die beter in het zicht ligt. Ook is het aantal fietskluizen uitgebreid. Ook de politie houdt meer dan in het verleden een oogje in het zeil. Afstemming van zaken, een beter inzicht krijgen in de problematiek en een doelgerichtere aanpak daarvan wordt bereikt door alle partijen regelmatig aan tafel te zetten.

Als symbolisch gebaar heeft de gemeente bij beide NS-stations de speciale stoeptegel tegen zinloos geweld geplaatst (zie foto). Duizenden mensen passeren de tegel met het rood/zwarte lieveheersbeestje. Door het plaatsen van de tegels laat de gemeente Voorschoten weten, dat zij tegen zinloos geweld is. Ook geeft de gemeente er mee aan, dat de problematiek bij beide NS-stations -hoe lastig ook- met alle partijen wil aanpakken. Ook de Jeugdgemeenteraad wil zij daar bij betrekken.


- einde bericht -