Gemeente Zoetermeer

Uitspraak op beroep van Rijnwoude:
Hoogbouw in Oosterheem toegestaan

Woensdag 5 juni jl., heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over het beroep dat de gemeente Rijnwoude had ingesteld tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (d.d. 24 april 2001) op het bestemmingsplan Oosterheem. Het beroep richtte zich tegen de in het bestemmingsplan Oosterheem opgenomen wijzigingsbevoegdheid voor de realisering van de zgn. Bentwoud-toren aan de noordzijde van de wijk. De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft het beroep van Rijnwoude ongegrond verklaard.

Naar het oordeel van de Afdeling heeft Zoetermeer op een zorgvuldige wijze deze wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan opgenomen en konden Gedeputeerde Staten de wijzigingsbevoegdheid in redelijkheid goedkeuren.

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer hebben met grote voldoening kennis genomen van de uitspraak van de Afdeling. Zij wijzen erop dat met deze uitspraak het bestemmingsplan Oosterheem nu eindelijk in zijn geheel onherroepelijk is geworden en dat daarmee een solide basis is verkregen de ontwikkeling van de wijk met kracht voort te zetten. Na het juridische geschil over de woningbouw in de eerste jaarschijf en de daaruit voortvloeiende vertraging impliceert deze uitspraak eens te meer dat Oosterheem nu "op stoom" is.
Het college is bijzonder ingenomen met deze ontwikkeling.

Laatste wijziging: 7-06-2002